donderdag 30 maart 2023

Rio Mar 5

 27 graden gaat het volgens de geleerden vandaag worden en windstil. Volgen mijn UAV Forcast app een ideale dag om met de drone te gaan vliegen.


Morgen wordt het een stuk minder ideaal, omdat er dan windstoten van 7 beaufort worden verwacht.


Dus wandelen we vanmorgen, op tijd, het strand op. Op tijd, want het wordt natuurlijk een prachtige stranddag en daar zal iedereen wel gebruik van willen maken. Ik kan mij voorstellen dat deze mensen dan niet zo'n irritant zoemend ding om hun hoofd willen hebben.


Eerst maar even een plaatje van het restaurant, met daarachter de receptie en het minuscule toiletgebouw.


Rio Mar is een heel klein, maar gezellig, campinkje, waar veel Duitse zogenaamde "Dauer" campers staan (lang kampeerders.) De meeste staan hier 6 maanden, van oktober tot einde maart en vieren hier gezamenlijk de "Weihnachten en Silvester" (Kerst en Oud en Nieuw.) Trouwens, in het verlengde van het toilet gebouw, (onderaan, rechts van het midden)  staat onze camper.


Deze is richting het Oosten gemaakt, met in de nevel de havenplaats Denia en op de voorgrond de Mollinel, waar de camping naar is vernoemd Rio Mar (rivier naar de zee.)


Dit is naar het westen, oftewel richting Oliva, wat nog 11 kilometer verderop ligt. Let wel, dit zijn allemaal zogenaamde "stills" van de video, die ik heb gemaakt.

We wandelen terug via het dorpje  Bessetas, daarover later meer. Trouwens, in de schaduw blijft de barometer staan op 23 graden.