donderdag 9 maart 2023

Benidorm 12

Het is bewolkt en niet zo warm als de afgelopen dagen, dus gaan we inkopen doen in de diverse winkels. Nu is er in L'Alfàs del Pi een winkel met Nederlandse artikelen, waar we ooit met Riky zijn geweest. 


We nemen, op aanraden van Albert die hier al bijna 50 jaar op de camping staat, een alternatieve route. Het is een prachtige fietstocht met zo nu en dan vlagen van geuren die van de bloeiende amandelbomen komen.

In L'Alfàs del Pi bij de Supermercados Costablanca, U mag deze naam direct weer vergeten, drinken we een bakje koffie. Ik moet zeggen, het appelgebak is werkelijk verrukkelijk en misschien wel de enige reden om hier ooit weer te komen. Het is zo'n typisch Spaans ingericht lokaal met veel neonverlichting en plastic meubilair.

En dan de winkel! Nu moet ik op voorhand zeggen dat Ali de prijzen van de Mercadona als leidraad heeft, maar deze winkel spant de kroon, misschien wel de Nederlandse kroon. 


Hier twee voorbeelden. Links jonge kapucijners, in Nederland € 2.49. Hier mag je er € 4.50 voor neertellen en rechts Nescafe Dolce Gusto. In Nederland € 4,48. Hier tikt de kassa € 6.32 af. Opgemerkt, hier in de campingwinkel € 4.99. Sorry dat ik het moet zeggen. Ik vind het een grof schandaal en moet de drang onderdrukken om deze winkel onmiddellijk te verlaten. Als dan ook nog de yoghurt de houdbaarheidsdatum van vandaag heeft.... 

Door naar "De Buren" in Albir. Ook een dure winkel maar hier zijn dingen te krijgen die je anders niet kan vinden. Ook hier eerst een bakje koffie en dan de winkel door.


[Door het plaatsen van deze "selfie" ontstaat er tussen Ali en mijzelf een enorme controverse] Voor diegene die haar herkend zal dit niet heel raar overkomen.

Ik  hoor een bekende stem, aan de andere kant van het schap, maar kan hem niet "thuisbrengen" Als ik omloop kruisen onze blikken en herken ik haar onmiddellijk. "Tjonge, van iedereen die ik hier kan tegenkomen, ben jij wel de laatste." "Voor mij geldt eigenlijk hetzelfde om hier in Spanje herkent te worden, jij bent de eerste." Wat hierop volgt is het "selfie moment." Als we haar even later weer tegenkomen, groet ze mij, maar Ali herkent haar niet. Als ik haar het uitleg is haar reactie: "en met die wil jij op de foto?" Het avontuur ligt overal op de loer......!


Ik schiet nog "even" de Aldi binnen, want die zit achter "de Buren". Ik scoor een paar blikjes witbier, want het schijnt het weekeinde erg warm te worden. Als ik naar de kassa loop stuit ik op een lange rij die voor bovenstaand scherm opgesteld staat. "Enkele rij a.u.b. wacht hier op je beurt." Nu kun je er ook niet langs, zonder iemand te verwonden, zo smal is het.  Steeds verschijnt er de mededeling, dat Kassa 1 open is voor de volgende klant. U raadt het kennelijk al? ER IS MAAR 1 KASSA. 
Trouwens mijn bier is gedurende de week 10% duurder geworden. ( As't moar doend) 


De volgende in de rij is de Lidl, waar ik maar buiten blijf staan, omdat hier altijd wel wat te beleven valt. Al was het alleen al deze acrobaat die de muren met een vegertje aan het reinigen is.


Terwijl ik sta te wachten komt deze blauw metallic VW T-Roc Cabrio, heel voorzichtig de parkeerplaats opgereden. Mevrouw zit achter het stuur, meneer zit ernaast en maakt met gebaren duidelijk waar hij naartoe wil. Maar de ene na de andere parkeerplaats wordt weer verlaten en gaat het stel op zoek naar een betere, misschien bredere plek. Ik zal het verhaal niet onnodig langer maken, maar de vierde plek is raak, tenminste zolang ze hem midden over twee parkeerplaatsen neerzet. Dat vindt meneer ook niet goed, dus moet het voiture binnen de streepjes geparkeerd worden en dat lukt, bijna.


Bij de Mercadona ben ik getuige van een parkeer ruzie. Dit Engelse stel zet hun fietsen op de plek van de pijl. Maar als ze bezig zijn het spul aan elkaar vast te zetten komt een scooter rijder met een hoop geweld aanrijden en maakt hen, op niet mis te verstane woorden en gebaren,  duidelijk dat dit een plek is voor scooters (zie de streep). De grap is, beide partijen hebben gelijk en is het fietsbord een beetje lullig, zeg maar op z'n Spaans,  neergezet.

Wie herkent de jongedame op de "selfie?" Voor de antwoorden hermanalionderweg@gmail.com