vrijdag 17 maart 2023

Benidorm 20

 Het is vandaag St. Patrick dag en dat merken we zodra we van de camping af zijn.

Veel Ieren zijn dan ook uitgedost in het groen, sommigen los geïnspireerd, anderen maken er wat meer werk van.

St. Patrick's Day is een culturele en religieuze feestdag die jaarlijks op 17 maart wordt gevierd. Het is vernoemd naar Saint Patrick, de patroonheilige van Ierland, die wordt verantwoordelijk gehouden voor het brengen van het christendom naar het land. De dag is een feestdag in Ierland en wordt ook gevierd in veel andere delen van de wereld, vooral in landen met een grote Ierse bevolking.

Naast de festiviteiten is St. Patrick's Day ook een dag voor religieuze naleving en bezinning, vooral in Ierland. Veel mensen wonen kerkdiensten bij en nemen deel aan andere religieuze activiteiten om Saint Patrick en zijn bijdragen aan het land te eren.


 Het religieuze is bij sommigen ver te zoeken, tenzij je het, om 10.00 uur, leegdrinken van enorm grote glazen bier een religie wil noemen. Wij verdenken dan ook de helft van de groen uitgedoste figuren, dat hun afkomst ordinair Engels is. 


Dat je, ongeacht St. Patrick, er ook op de camping goed uit moet zien, wordt hier wel duidelijk. Dit noem je op de camping, kapper aan huis.

Ik ga me nu vermaken met de eerste vrije training op het straten circuit in Jeddah (Saoedi -Arabie).