zaterdag 4 maart 2023

Benidorm 7

 

De donkere was is vandaag aan de beurt, dus om even voor achten springt Ali uit bed en spoed zich naar het waslokaal. Het is altijd weer spannend of er nog machines vrij zijn, of dat ze een half uur moet wachten. Maar na een paar minuten is ze weer terug en de was draait. Vandaag gaat het niet in de droger, maar gaat het aan de lijn.

Vanuit het washok heeft ze een mooi uitzicht op het zwembad. Omdat we dit jaar niet aan het zwembad staan, moet ze deze foto wel maken, om toch nog van het zwembad te kunnen genieten.

Wij verbazen ons al een hele week over dit half ingestorte huisje, midden op de parkeerplaats. Bij navraag komt het verhaal naar boven wat een beetje uit het "achterklap" circuit komt. Het schijnt dat hier, tot voor kort, een oude vrouw heeft gewoond. Het verhaal gaat nu dat zij weigert om het huis af te laten breken. Het is natuurlijk Spanje, maar ik vind het een vreemd verhaal. Maar toch, het huisje staat er nog.

Ook vlak bij de markt staat deze dame te telefoneren met een wel heel vreemde tas op haar rug. Totdat we dichterbij komen en zien dat er een heel klein hondje in de rugtas zit. Precies als ik een foto wil maken haalt ze de tas van haar rug. Ze ziet mijn teleurstelling en doet even snel de tas weer om, zodat ik mijn foto kan/mag maken.

Een genoeglijk verblijf in Gemelos, hoewel we meerdere malen op onze vingers worden getikt omdat we klaarblijkelijk teveel lawaai maken. Dat alleen Engelsen de naam hebben lawaai te maken, wordt hier wel gelogenstraft.

Op de terugweg wandelen we nog even door de "Benidorm Indoor Market" om langs Andy's Telephone Shop te gaan. Ik ben op zoek naar een betaalbare MiFi, die ook 5g Wifi kan maken. Hij gaat meezoeken.


Onderweg naar de uitgang zien we een stel Engelsen met hun voeten in een bak zitten waar een hoop visjes aan hun voeten aan het knabbelen zijn.
Het nemen van een voetbad met deze visjes (de officiƫle benaming is 'garra rufa') is op zich onschuldig. Toch is het niet geheel zonder risico. De visjes knabbelen niet alleen dode huidschilfers van de voeten, maar kunnen daarbij ook huidinfecties overbrengen.