vrijdag 10 maart 2023

Benidorm 13

 


Vanmorgen vroeg zitten onze buurtjes al helemaal klaar voor een uitgebreid ontbijt. Kennelijk komt er bezoek, want normaal is de dis niet zo uitgebreid gedekt.

Vandaag doen we een aankoop, die we zelf nooit bedacht, maar ook niet verwacht hebben. Als we koffie aan het drinken zijn, aan de gereserveerde tafel bij Gemelos, komt het gesprek op de koffie, die de laatste dagen anders smaakt, dan normaal. Nu gebruikt het overgrote deel van de club een enorme plons van de meegeleverde melk, maar ik ben daar iets zuiniger in. Dus dat de rest het niet proeft is wel logisch.

Zo hebben wij met het zetten van onze thee, ook enorm veel last van kalk in het water. Zelfs zo erg dat het laatste slokje soms knarst tussen mijn tanden. Op onze leeftijd is de aderverkalking al ingetreden, maar omdat nu ook nog een handje te gaan helpen is een beetje overbodig, mijn inziens. Dus komt aan tafel de tip voor de Brita waterfilter. Er komen meerdere positie reacties, dus gaat het na de koffie richting "ijzerwinkeltje," waar het ding te koop is.

Even tussendoor,...... mijn Boeddha zit niet alleen de hele dag op zijn bankje. Vanmorgen betrappen we hem op een wandeling langs de boulevard. Nu kan het zo zijn dat zijn vaste plekje bezet is en hij daarom wel even een ommetje moet maken.

Ondanks dat het zo warm is, zijn er nog maar weinig mensen op het strand te vinden. Oh ja, even over dit eilandje wat op bijna alle foto's uit Benidorm te zien is. Het heet Mirador L'illa de Benidorm en betekent eigenlijk uitkijkpunt.

Om Mirador L'illa de Benidorm te bereiken, kunnen bezoekers een boot nemen vanuit de haven van Benidorm, die hen naar het eiland brengt. Eenmaal op het eiland kun je wandelend naar het uitkijkpunt, dat zich op een hoogte van ongeveer 300 meter bevindt. 

Naast Mirador L'illa de Benidorm heeft het eiland Benidorm ook diverse andere attracties, waaronder een vuurtoren, een museum en verschillende stranden. Het eiland is een populaire bestemming voor dagtochten en is gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad Benidorm.


Het is wel even schrikken als ik vanmorgen naar de camera thuis kijk, zoveel sneeuw er is gevallen.

Dan is het onwerkelijk als, bij terugkomst van de boulevard, bij ons de temperatuur in de schaduw ruim 24 graden is en in de camper krap 32 graden.