dinsdag 28 maart 2023

Rio Mar 3

 


Als de zon er niet meer op staat te branden en we de blinden weghalen, denken we heel even dat de wereld om ons heen in brand staat. Maar het is de ondergaande zon, die door verstrooiing van haar licht door stofdeeltjes, deze fel rode kleur geeft.


De harde wind trekt veel Kitesurfers aan, die de gelegenheid te baat nemen om hun kunsten te vertonen. De zee, die wordt opgezweept door diezelfde wind, is zeker een uitdaging.

Vertelde ik een paar dagen terug over "de Fransman," wel Vincente, de eigenaar van de camping, laat er geen gras over groeien. De caravan is schoon gemaakt door Louis en wordt met man en macht verhuisd naar de plek waar hij weer verhuurd gaat worden. Maar stel U zich even een aantal Duitse mannen voor, die allemaal weten hoe je zo'n gevaarte het beste kan verplaatsen. Het is dan ook vermakelijk hoe de diverse Duitse commando's over de camping schallen. Des te krapper de bochten, des te luider de commando's klinken. 


Vanmiddag fietsen we, via het bruggetje over de Rio Molinell, nog even naar El Verger. Ali wil o.a. een waterpistool aanschaffen om zo de rondlopende katten rondom onze camper te verjagen. Want poepen en piesen doen ze het liefst hier op de camping. Sommige gasten voeren de beestjes, wat weer een doorn in het oog is van andere campinggasten.

 De Molinell voert dit jaar redelijk recht de Middellandse zee in.  Andere jaren blokkeerde hij soms, vanaf de camping, de doorgang naar de zee.

Het schijnt de komende dagen hier bloedje heet te worden..... tot 30 graden..