maandag 6 maart 2023

Benidorm 9

 


Het ziet er, voor de komende week, gunstig uit met het weer en de temperaturen. Daar zijn we ook wel aan toe. Ik merk dat ik heel voorzichtig moet zijn, want het ene moment is het ronduit warm en een ander moment waait er een snijdend koude wind. De afgelopen dagen loop ik weer met een opgezette keel door deze plotselinge temperatuurswisselingen. In alleen een overhemd op pad gaan is ronduit onverstandig, want het volgende moment loop je in de schaduw van een appartemententoren te rillen van de kou.


En appartementstorens, die hebben ze hier wel in Benidorm en dat gaat niet stoppen, als het aan het gemeentebestuur ligt. Wij verbaasden ons al over de vele werkzaamheden op de camping en het aantal Spanjaarden, die hun caravans tijdelijk langs het zwembad hebben verplaatst. Maar wat blijkt? Zolang  wij hier komen zijn er al plannen om het gedeelte waar wij nu staan, (links van de rode streep bij de ster)


aan te pakken. In eerste instantie om zogenaamd de toiletten te renoveren, maar de aap komt nu uit de mouw. De gemeente wil het hele gedeelte vanaf de markt tot en met een deel van de camping  onteigenen om daarop uit te breiden met nog eens 2500 appartementen in woontorens. Deze, let op, moeten "minimaal" 20 lagen hoog zijn om zo de sfeer van Benidorm vast te houden. Dus geen laagbouw.

Natuurlijk, het is en blijft Spanje. Dus het kan, ook nu, nog wel een aantal jaren duren voordat het plan daadwerkelijk ten uitvoer wordt gebracht.

Tot morgen "and in the meantime"........"