donderdag 2 maart 2023

Benidorm 5

 Gefeliciteerd met je verjaardag broertje, maak er een mooie dag van.

Ali maakt zich een beetje ongerust over het maar niet volledig overgaan van haar hoesten, dus bel ik de dokter hier in Benidorm voor een afspraak. 


Je hebt hier het Euro Clinica Rincon. Daar wordt Nederlands gesproken en er is een nieuwe, jonge, arts aan het centrum verbonden. Judith van Bergen en daar horen we goede berichten over. 11.45 u kunnen we komen, dus kunnen we nog net een kopje koffie drinken bij Gemelos. We zijn ongeveer ter hoogte van de "markt" als we een schreeuw "Herman" horen. Als we omkijken stapt Theo uit een nog bijna rijdende auto. We praten even bij, als ieders zijn weg weer hervat. Riky en Theo naar Albir, wij gaan weer op naar de koffie. Maar we hebben "te lang" gekletst en kiezen ervoor om ergens anders een kop koffie te drinken. Anders wordt het allemaal wel erg krap.


Mijn oog valt op een vreemd bouwsel langs het trottoir. Bij nadere inspectie blijkt het een verzamelpunt voor flessendoppen te zijn. Kennelijk is dat voor een goed doel om op deze wijze geld in te zamelen.


 De plek waar we koffie drinken, naast La Ballena azul, wat zoveel betekent als Blauwe Walvis, is een beetje vreemd ingedeeld. Afgezien van de muziek, die weer veel te luid staat, zijn de plaatsen waar de lampen hangen apart. Op deze plek stoot ik tot 2x toe mijn kop aan de lamp, omdat dat ding pal boven de stoel hangt. Bij de tweede keer verhuizen we. Het is er ook nog eens koud, dus een plek in het zonnetje voelt beter.
Hier drie manieren waarbij je auto het, hier in Spanje,  voor de kiezen krijgt. Is het niet het Sahara zand waardoor je auto wordt geteisterd, wat te denken van een enorme hoeveelheid vogelpoep. Of, als je je autootje, te lang in de brandende zon laat staan en de bovenste laklaag het begeeft, de glans aantast, of erger. Dit laatste zie je bij veel meer auto's en vooral die met een rode kleur.

Natuurlijk vergeet ik niet het belangrijkste. De arts vindt het gelukkig niet noodzakelijk om een penicillinekuur voor te schrijven. Bloedruk is uitstekend, zuurstofhalte is prima, geen aandoening aan de longen en dat laatste stelt mij weer gerust. Dus een neusspray en een hoestonderdrukker is voldoende.

Wat mij opvalt is de vraag, aan het begin van het consult, van de arts: "wat verwacht U van mij wat ik aan uw klachten kan doen?" Het is natuurlijk zo, dat hier over het algemeen oudere patiƫnten zich melden die meestal wel al een idee hebben van de wijze van herstel. Want even later vervolgt de arts, "Meestal denken wij wel met de patiƫnten mee". Tja, het moet bij die oudjes wel zo, en niet anders.