zondag 5 maart 2023

Benidorm 8

De goegemeente gaat gezamenlijk "Brekvesten", ja ik weet dat je dit niet zo schrijft, maar zo wordt het nu eenmaal uitgesproken door onze Brabanders. Wij nuttigen ons ontbijt al om kwart voor negen, dus is een brekvest om elf uur is geen optie.

Rond half tien wandelen naar de markt, wat trouwens binnenkort helemaal niet meer mogelijk is, omdat de markt gaat verdwijnen. Nu genieten we nog even van de goedkope aanbiedingen. "Good prise my friend, good price" horen we regelmatig. Als ik een verkoper vraag: "for you or for me", antwoordt hij eerlijk: "For me!"

Op een gegeven moment wordt het van de andere kant, want daar is de parkeerplaats, heel erg druk. Tegen de stroom in wandelen is niet heel gezellig, dus houden we het vandaag voor gezien.

Onderweg naar de boulevard komen deze twee dames ons achterop, om vervolgens bij iedere "feesttent" halt te houden om te kijken naar de voorstelling van vanavond. Met allebeide een sigaret in hun knuist en kennelijk te gehandicapt om te lopen, haal ik mij een uitbundig feest voor de geest met deze twee uitgelaten feestgangers.

We zijn vroeg bij Gemelos en zetten ons aan de zijkant van de gereserveerde "eettafel" voor de brekvesters. Een tafel voor 10 is gedekt en ze komen met zijn achten brekvesten. De groep vindt het maar vreemd dat wij aan een zijtafel zitten, maar wij houden voet bij stuk, wij blijven met z'n tweetjes zitten. 


Bij onze tweede bak koffie bestellen wij een heerlijke Brusselse wafel met aardbeien en slagroom. Met argusogen wordt door de brekvesters naar het smullen van ons gekeken. "Nu snappen we waarom jullie apart willen zitten."

Dan nog even het volgende beeld, wat misschien een minuut na elkaar aan ons voorbij trekt. De dames, schaars gekleed, lijken zo van het strand te komen, terwijl meneer zijn schaatsen op de schaatsbaan lijkt te zijn vergeten.

Het is op de boulevard van Benidorm altijd weer genieten.

Oh ja, Max Verstappen rijdt vanaf de eerste startpositie ook als eerste over de finish.