donderdag 23 maart 2023

Benidorm 26


 Gisteravond hebben we van een genoeglijke avond met Riky en Theo in het Roemeense restaurant Transilvania in Albir genoten. Theo laat zich helemaal gaan en bestelt een lamsbout. Ik ben onder de indruk van de omvang van het exemplaar. Typisch Roemeens is de soep, want als we vragen of er vlees in de soep zit, wordt dat ontkent. "No, sin carne, solo pollo" (Nee, geen vlees, alleen kip.) Eigenaardig, of misschien wel grappig, dat ze in RoemeniĆ« en Spanje kip geen vlees vinden. 

Vandaag wandelen we, een beetje weemoedig, voor de laatste keer dit jaar richting de boulevard voor het dagelijkse bakje koffie in Los Gemelos. "Decir adios es morir un poco" (afscheid nemen is een beetje doodgaan.) 


Zelfs de natuur werkt eraan mee, als de Zeevonk, als een weemoedige sluier, over de boulevard hangt. Morgen is het inkopen doen in Albir en zaterdag is het opruimen en klaarmaken voor vertrek.

Als de nep-violist zijn penetrante klanken weer dwars door de muziek van het restaurant laat klinken is het de hoogste tijd om te gaan. 

Onderweg zie ik een "balletje balletje" tafel op het strand liggen. Normaal nemen de mannen hun bouwsel altijd mee, als de politie in aantocht is, maar deze keer hebben ze zich kennelijk overvallen gevoeld. 

Bij de markt zijn ze al volop bezig voorbereidingen te treffen om met de bouw van de appartementen torens te beginnen, zou het dan toch eindelijk gaan beginnen. We zullen het volgend jaar allemaal beleven.

Even verderop rijden de vrachtwagens, vol puin, af en aan om het terrein te egaliseren.... 

Wat absoluut niet meer rijdt is deze mini, die wordt afgesleept. Nu hadden we al een aantal keren gezien dat de jongeman, met de motorkap open, het vehikel weer aan de praat probeerde te krijgen, maar vandaag mislukte dat jammerlijk.

Dit soort T-shirts kom je veel tegen in Benidorm en het is ook een bepaald soort vrouwen die deze dragen. Bang om gemolesteerd te worden, waag ik het maar niet om een foto te nemen van de dames die dit dragen. Laat ik een poging doen om dit type vrouw te omschrijven. 

Het zijn vaak dames van een bepaalde leeftijd, zeg iets boven de 50 jaar. Ze hebben een verweerde huid, wat misschien veroorzaakt wordt door de sigaret, die constant tussen haar bruine vingers hangt. Ze hebben meestal een schorre stem, alsof ze 3 weedstrijden lang hun favoriete voetbalclub hebben aangemoedigd. Ze bewegen zich voort op teenslippers en laten regelmatig een gorgelende hoest horen.