woensdag 29 maart 2023

Rio Mar 4

Het lijkt erop dat het vandaag "dakhazendag" is. Iedereen schijnt iets met zijn of haar dak te moeten, of willen doen. Bij de onderste foto ontdek ik zelfs twee tegelijk, terwijl ik een foto van de Spaanse schoonmaakster maak. Let wel, deze foto's zijn op dezelfde ochtend genomen. Ik geloof dat de schoonmaakster voor het schoonmaken van een camper- of caravan-dak  € 20,- in rekening brengt.

Vanmiddag gaan we, op de fiets, naar Gandia. Dit schijnt een leuk stadje te zijn, met een paar toeristische attracties, waaronder het Hertogelijk Paleis en de kerk van Heilige Maria. De rit van rond de 25 kilometer, (de navigatie geeft 17 km aan) voert ons dwars door de sinaasappel boomgaarden en de geur van de sinaasappel bloesem is overweldigend lekker. 

Onderweg, we hebben een andere route richting Oliva, ontdekken we enorme lege parkeerruimtes met nieuwe witte gebouwen. Eén daarvan valt extra op, mede door de naam op de gevel....... Bij mij althans, schieten de meest vreemde ideeën door het hoofd als ik de naam lees. Maar het kan toch niet zo zijn dat, midden in dit desolate gebied, een disco is gebouwd, speciaal voor nudisten...

Met de wind in de rug is het een plezierig ritje en het leidt ons door Oliva. Voor ons zeer bekend terrein. We besluiten de rit naar Gandia uit te stellen en eerst even iets te gaan drinken op "ons" terras. Ik heb de rugleuning van een stoel nog niet vast, of er staat al iemand onze bestelling op te nemen. Ali is nog bij de fietsen om die op slot te zetten. Ik kan onze olijke vrind niet aan het verstand peuteren dat we nog niet compleet zijn. "I don't understand". Als ik vraag of hij Engels spreekt, houdt hij zijn duim en wijsvinger een paar millimeter uit elkaar "Un Poco", maar zijn Engels blijft steken bij "I don't understand." De Engelse buurvrouw haalt ook maar haar schouders op. Als hij dan ook nog eens "Cafe con Leche" niet verstaat, is het voor mij klaar! Goed personeel, het is niet meer te krijgen.

Halverwege de terugweg roept Ali, die achter me rijdt iets... maar door de sterke tegenwind en het ruisen van de wind door mijn valhelmriempje hoort ik dat niet. Totdat ik haar in mijn spiegel mis, dus stop ik ook maar. Ze komt terug met deze foto. Sinaasappels en gele bloemetjes, het zal een betekenis hebben. Eindredactie: het is gewoon een mooie foto.


Wij hebben onze "exercise" voor vandaag weer gehad.