maandag 20 maart 2023

Benidorm 23

 Het is alweer de laatste week Benidorm die we ingaan. Wat gaat de tijd snel als je het naar je zin hebt.

Als we vanmorgen naar de boulevard wandelen stuit ik op het bovenstaande bord. Ik moet hier even bij stilstaan. Werkelijk stilstaan. Een emmer bier, dat is wat hier wordt aangeboden. Ik ga ervanuit dat de emmer ook gevuld is met ijs, anders wordt het op het laatst een lauwe bedoening. Hoewel, dan ben je ook weer sneller daar waar je wezen wil, stomdronken. Want dat is toch wat deze aanbieding bedoelt te zeggen, "veel bier voor weinig" (as't moar doent).

Het is heerlijk weer en het strand wordt alweer in gebruik genomen. Ik zie zelf al mensen aan het zogenaamde "Parasailen". Dat is aan een parachute hangen, die met een kabel verbonden is aan een speedboot.

We zijn vandaag de eersten in Los Gemeleos, dus kunnen we een plaats uitzoeken en genieten van de Engelse knapen, die heel veel lol hebben.


Na een uurtje is het gedaan met de rust en worden we getrakteerd op het virtuoze vioolspel van deze meneer. 2 nummers heeft hij op zijn repertoire, namelijk Hallelujah, orgineel 1984 van Leonard Cohen en "Shallow" van Bradley Cooper en Lady Gaga uit de film "A star is born" Maarrr.....  laat U niet bedotten. Afgezien dat het door merg en been gaat, zo luid staat het geheel, is het geluid ook nog eens zeer penetrant. Die luidspreker voor zijn voeten bevat een CD speler en de elektronische viool doet helemaal niets. Hij vedelt wat heen en weer met z'n strijk stokkie, maar het komt absoluut niet overeen met wat een vioolspeler zou doen. Zo verdient dit stel hun centjes. Oh ja, in die kinderwagen waar mevrouw de hele tijd mee op en neer zwengelt om haar kind zogenaamd in slaap te wiegen....... zit niks! 
 

Vanmorgen, tijdens mij sanitaire stop, hoor ik mensen klagen over "weer geen warm water". Vanmiddag ontdek ik waarom dit zo was. Ze zijn aan het graven geweest, op "ons" vroegere plekkie. Op deze manier komt de sloop wel heel dicht bij.


De verbeteringen op het andere deel van de camping zijn voor het grootste gedeelte afgerond. Dus verhuizen de "vaste" mensen weer terug naar hun "eigen" gedeelte, want ze stonden hier gedwongen, zoals ze dat zelf hebben ervaren. De caravans zijn van een groter slag, dus is het even uitkijken dat ze niet een van die scherpe takken raken. Maar met zes keer heen en weer steken, lukt het uiteindelijk toch.