vrijdag 3 maart 2023

Benidorm 6


Gewoon eens een leuk plaatje van Benidorm, wat overigens wel controverse oproept. Want als we afscheid nemen in Benicasim, vraagt de aardige baliemedewerkster waar we naartoe gaan. Als we Benidorm noemen kijkt ze wat verschrikt naar ons. "Ben jij daar wel eens geweest?" Haar antwoord is ontkennend. Ze vindt de hoge bebouwing verschrikkelijk, om maar te zwijgen van de vele dronken Engelsen. Ze heeft haar kennis dus letterlijk van "horen zeggen". Ach heeft niet het grootste deel van de jeugd van tegenwoordig niet hun wijsheid van YouTube, Twitter en TikTok?

Vandaag is het inkoop dag, dus gaan de fietsen van de camper, de accu's geïnstalleerd en gaat het naar Albir wat krap 5 kilometertjes naar het zuiden ligt. Je hebt daar een Nederlandse winkel, met veel Jumbo artikelen. Alleen zijn de Jumbo prijzen onderweg gesneuveld en hebben ze er nu maar een slag naar geslagen. Alleen wel voordeliger naar zichzelf toe. Ik mag hier van mijn wederhelft niet over zeuren, maar één keer opmerken is geen zeuren, toch?
Het is overigens overal druk, behalve in deze winkel. Ze gaan in april verhuizen, alleen melden ze niet waar naartoe. Het gevolg is dat een aantal schappen maar half gevuld zijn.
Aansluitend gaan we naar de Lidl, nadat ik trouwens 4 witbiertjes bij de Aldi heb gescoord. De Aldi ligt pal achter de Nederlandse winkel.

Bij de Lidl konden ze het wel eens gratis weggeven, want je kunt er over de koppen lopen. Er is nauwelijks ruimte met je kar er tussendoor te laveren. Er ontstaat nogal wat verwarring als er wordt omgeroepen dat Kassa 1 open gaat. De meneer voor mij sprint naar Kassa1, maar Kasso1 gaat ook gelijk weer dicht. Wij zijn direct bij Kassa 2 aan de beurt. De meneer is zo "vergréld" (dit was in 2014 het Schierste Grunniger woord) dat hij weigert om voor mij te gaan, terwijl ik hem dat aanbied.

Nu alleen nog even bij de Mercadona aan, voor de broodnodige..... ja wat eigenlijk.... toast, kaas en drinken, want ja de Mercadona is inkoop Ali gewend.

Op de terugweg, vlak voor de nieuwe rotonde, worden we bijna besprongen door twee middeleeuwse ridders. Ik moet eerlijk bekennen dat deze heren mij nog nooit eerder zijn opgevallen.

Nu mij maar eerst eens concentreren op de vrije trainingen van de Formule 1 in Bahrein en alle voorbereidingen voor de eerste race op zondag.