vrijdag 1 maart 2019

Rio Mar 5

Oh jongens, wat hebben we "gloeperds" mooi weer, al is de wind nog wat frisjes.

Maar eerst maar even over onze vertrokken overburen. Hun plan is om vandaag om 7 uur te vertrekken, maar de voortekenen bedriegen ons niet. De buurvrouw heeft al aangegeven, dat ze de wekker om 5 uur zet...... Ja werkelijk en dat omdat ze lang op de wc moet zitten. Het is geen grap, ze zegt het echt. Nou, dat hebben we geweten! Om 5 uur knalt de schuifdeur voor het eerst in het slot en dat zal 2 uur aanhouden. Portieren en schuifdeur wisselen elkaar in rap tempo af, totdat om 7 uur de motor wordt gestart en ze vertrekken. Wij draaien ons nog een keer om.

Dat ieder nadeel een voordeel heeft, hoef ik niet meer te betogen. Want om half 10 zit Hoofd-was al te genieten van de zon, nadat ze een was heeft gedraaid. Het is donders oppassen dat je niet verbrandt, want zoveel kracht heeft de zon al wel.

Rond 1.00 uur rijden we naar El Verger om te gaan eten bij het Garten Restaurant. Hoofd-carnaval heeft het ernstig naar haar zin, als ik haar een hoedje opzet voor de foto.

Het Garten Restaurant is een Duits restaurant waar je kan eten voor € 6,50. Werkelijk, de Seelachs is heerlijk, hoewel we door onszelf nog wel even op het verkeerde been zijn gezet. Wij denken Lachs, maar het is Seelachs en dat is een verschilletje tussen zalm en koolvis.

Aansluitend worden de voorraden aangevuld bij de Lidl, waar ik flessen Hefe Weitzen heb ontdekt, voor de helft van de prijs van een Paulaner.

Ik kan het niet laten nog even een foto te maken van de schitterende Bougainville, tenminste, zo noemt Hoofd-planten deze begroeiing.

Als we rond 4 uur terug zijn op Rio Mar verhindert de frisse wind ons om nog even buiten te zitten.