dinsdag 26 maart 2019

Benidorm 9

Wow, wat een wind, deze ochtend! Om precies 7 uur vanmorgen begint het ruisen van de wind, in de palmbomen, over te gaan in het razen van de wind en begint de camper te schudden. Nu nog steeds staat er een stevige Noordoostelijke wind, waardoor het in de wind frisjes aanvoelt.
Bij TorreLevante zitten we deels uit de wind en dan is het heel behaaglijk. Ik heb al eens verteld, dat het restaurant in de steigers staat. Dat is ook mede de reden, dat er minder klandizie te vinden is.
Op een gegeven moment zijn wij, vanochtend, werkelijk de enige klanten in de de toch wel omvangrijke zaak. Ik neem onmiddellijk deze kans te baat om Sarah, de dame van de bediening, uit te nodigen voor een walsje door het etablissement.

We komen nu al een tijdje in Spanje en dan mag je toch verwachten, dat er tenminste iets van de Spaanse taal blijft hangen. Maar bij Hoofd-inkopen blijft er één dingetje over, wat maar niet wil beklijven. De pit, oftewel de "Huesos"! Druiven of olijven, van alles waar een pit in zit, is er ook een pitloze variatie. Maar nu is de vraag, "hoe kom je daar achter?" Precies, door op de pot of het blik te kijken, want daar staat het immers wel op. Maar hoe was het ook alweer? Was "Sin Huesos" nu met of zonder, of is "Con Huesos" met pit. Werkelijk bijna iedere keer krijg ik het potje of blik in de handen geduwd.
Ach, de volgende keer nemen we gewoon "Con Huesos", kunnen we meteen oefenen voor het pit spugen.

Eerste olijfpitten-verspuug wedstrijd van Valencia tijdens las Fallas
Want, wat doe je met de pitten als je de ‘olivas’ eet? Daar is een oplossing voor gevonden door er een wedstrijd van te maken. Bij het "Concurso de lanzamiento de huesos de oliva" is het de bedoeling om een olijfpit zo ver mogelijk weg te spugen.
Deze wedstrijd is afkomstig uit Cieza (Murcia), waar dit evenement al in 1995 voor het eerst wordt georganiseerd.

Zoiets heet van de nood een deugd maken.