vrijdag 22 maart 2019

Benidorm 5

Niet alleen op voetbal gebied Nederland-Belarus (wit Rusland) 4-0 is de lente begonnen, maar ook in Spanje. Daarmee en daardoor buitelen de weervoorspellers over elkaar heen om ons te vertellen wat we van deze lente kunnen verwachten.
Zoals "weer experts" van eltiempo.es (Spaanse weer site) aangeven is het weer voorspellen niet een precieze wetenschap. Maar aan de hand van rekenmodellen en vergelijkingen met andere jaren kan men toch "ongeveer" voorspellen hoe de lente er uit zal zien dit jaar.
Zo voorspelt men, dat langs de Middellandse Zeekust in de regio Valencia, Alicante, Murcia en Almería en op de Balearen eilanden het droger zal zijn dan normaal. Wat betreft de temperaturen meent men, dat het op veel plaatsen in Spanje, zoals het midden van het land, warmer zal worden dan normaal.
Slim als ze zijn houden ze twee slagen om de arm met de volgende uitspraak.
“Uiteindelijk moet men afwachten wat het weer zal gaan doen in Spanje, maar als het aan de voorspellingen ligt wordt het een aangenaam warme, droge lente dit jaar.”
Zolang we in Benidorm zijn is de temperatuur niet boven de 20 graden geweest en 's nachts is het fris. Regelmatig zakt de temperatuur overdag naar de 15 graden. Maar zodra de zon zich meldt en je uit de wind zit, wordt het zelfs heet.
Dat de watertemperatuur, in het zwembad, nog zeer laag is, hoeft geen betoog. Verrast zijn we dan ook als we een "stoere" heer het zwembad in zien lopen, langzaam maar met een zekere overtuiging. Wij verwachten, dat hij ieder moment zich zal bedenken en omkeert. Misschien extra gedreven door onze aanwezigheid, of zich nu niet meer willen laten kennen, zet hij door.
Naar adem snakkend maakt hij zijn eerste slagen.
Zojuist hoor ik, bij het zwembad, een hoop geschreeuw. Een jong stel Engelsen, die kennelijk iets te diep in hun glaasje hebben gekeken, staan elkaar uit te dagen een duik te nemen. Voordat ik deze foto kan nemen rennen ze alweer de trap op, om zich maar weer over te geven aan Bacchus.