zondag 31 maart 2019

Benidorm 14

Terwijl deze nacht toch al een uurtje korter is, vanwege het ingaan van de zomertijd, worden we midden in de nacht wakker van een enorme stortbui. De harde wind deert ons niet meer zo sinds we de tent, met een aparte peesrails, aan de camper vast hebben zitten en niet meer via de luifel. Maar die stortregen waren we al een tijdje ontwend. We draaien ons nog maar eens een keer om en laten het weer voor wat het is. De zomertijd wordt wel op een heel alternatieve wijze aangekondigd.

De "regenparade" kan een aanvang nemen. Want laten we wel wezen, er moet nog steeds getoiletteerd en gedoucht worden, ondanks "alle zegen komt van boven."
Maar als rechtgeaarde Spaanse houd je geen rekening met eventuele regen. Want het onderstaande bericht van 21 maart j.l. meldt het volgende;

MADRID - De lente, die woensdagavond om 22:58 uur officieel begint, zal in heel Spanje warm zijn met minder regen dan normaal. De lente volgt op de tweede droogste winter van deze eeuw en de vijfde droogste sinds 1965.

Kijk, waarom zou je dan een paraplu kopen, laat staan bij de hand hebben.

Denk niet dat dit een éénmalig wandelingetje, door de regen, is. Ze komt zo vaak langs met haar plastic zak op haar hoofd, dat zij de inspiratie van dit blog-onderwerp is.

Even later stapt de gehele familie in de auto om, deze natte zondag, niet meer terug te keren.