zaterdag 9 maart 2019

Rio Mar 13

Aangezien we gisteren, zowel op de markt als bij de Mercadona en bij de Lidl onze inkopen hebben gedaan, mag je toch verwachten dit het vandaag een heerlijke luierdag zal worden. Maar als ik rond half acht een sanitaire stop maak en tot de ontdekking kom dat één van de twee wasmachines "nog" leeg staat en Hoofd-was daarvan op de hoogte breng, krijg ik niet meer de gelegenheid om weer lekker in bed te stappen en me nog een keer om te draaien.

Echt waar, een half uurtje later sta ik, met "Hoofd-droger", de meest natte was uit te wringen en zitten we om 8 uur aan het ontbijt. De Engelse buurman toont zijn verbazing door te roepen "What are you early" en een Duitser vraagt zich af, "Bist Du aus Bett gefallen?"

Als de Engelse overbuurman Hoofd-wasophangen, op een wankele stoel, de was aan een hoge lijn ziet ophangen, grijpt hij in. Hij komt met een trapje aanzetten, wat volgens hem veel veiliger is. Het is toch een prachtige vorm van verbroedering om zo'n Brexateer bezig te zien met de safety van een Dutch woman.

We planten onszelf in de zon, maar dat geeft een vreemd effect. Dat ontblote lichaamsdeel, wat in de zon zit, wordt heerlijk warm. Maar het deel wat blootstaat aan de wind is erg koud, want de "chilly" wind komt pal van zee en neemt de kou dus mee.
Voor het eerst zoeken we onze toevlucht in onze Kappa opblaastent. Dus uit de wind maar met het zonnetje op de ramen is het heerlijk boekje lezen.