maandag 18 maart 2019

Benidorm 1

Zo, een beetje laat, maar dan toch.
Even voor 8 worden we wakker, terwijl de wekker op 8 uur staat en staan we op. Ongelooflijk, maar het regent. Daarbij is de temperatuur 10 graden gedaald, van een 25 graden naar 15 graden. Ontbijten, spulletjes opruimen en de stroom kan eraf. We groeten Gernot en tikken nog even op het raam van Angelieka en Heino, die nog op bed liggen en we kunnen vertrekken.

Nog een laatste foto van het verlaten strand. Dat was gisteren wel anders, want toen was het strand afgeladen met vooral Spanjaarden. De Falla's duren nog tot en met dinsdag en tot dan ligt het hele openbare leven plat.

Vandaag kiezen we voor "Tolweg vermijden" en komen we weer langs het echte Spanje. Slingerend door de bergen en het is genieten, ondanks het ontbreken van de zon.

Op momenten lijkt het erop dat de hemelpoorten helemaal open gaan, maar Donar houdt het nog netjes.

  Hier menen we toch nog oude grotwoningen te ontdekken, rechts op de foto.

Wat te denken van dit eeuwenoude aquaduct, in de buurt van Calpe.

Deze prachtige berg kondigt al aan, dat we in de buurt zijn van Benidorm. Bij de eerste afslag naar Benidorm roept Ali Ali dat we rechtdoor moeten. Dit heeft tot gevolg, dat we 2,5 km moeten wachten op een volgende afslag, om vervolgens weer 2,5 km terug te rijden om de juiste afslag naar het Levante strand te kunnen nemen. Geloof het of niet, vorig jaar toen we van de garage terugkwamen, overkwam ons hetzelfde. Tja, iets met een Ezel en een Steen.

Op het moment, dat wij ons melden bij de receptie, op de camping, komen Riky en Theo al aanrijden. Wij richten onze plek in, incluis de tent en zij gaan koffiedrinken. Rond 5 uur melden we ons bij hun vaste plek en dan wordt het laat. Er valt zoveel te vertellen, dat het al heel snel etenstijd is.

Nog lang niet uitgekletst, maar daar hebben we de komende maand nog wel tijd voor.