maandag 4 maart 2019

Rio Mar 8


Volgens de weersite Eltiempo.es zou het wel eens slechter weer kunnen gaan worden, waarbij er sneeuw in de bergen verwacht wordt. Voor onze regio worden lagere temperaturen verwacht. Jammer want we begonnen al aardig aan de 24 graden te wennen.
Het is aan de straffe tegenwind al een beetje af te meten als wij de 11 kilometer naar Oliva fietsen. Er is niet veel veranderd in het afgelopen jaar. Zelfs de kromme toren staat nog steeds fier omhoog. Wel kunnen we nog genieten van een heerlijk zonnetje op ons "vaste" koffieadres in Oliva. In de Aldi gaan we nog op zoek naar "blikjes" Witbier, maar helaas zijn ze ook hier overgestapt op alleen maar flesjes, waar overigens geen statiegeld op geheven wordt.

Op het plein voor de Mercadona hangt een groot spandoek, waarmee ze er voor pleiten om de tol op de AP7 af te schaffen. Wat ik heb begrepen gebeurt dat in de zomer van dit jaar.

Op het strand treffen we onze achterbuurman Gernot, die op een vernuftige wijze zijn fiets heeft volgepakt met een parasol, strandstoel en een plek voor zijn hondje Bella. Hij heeft zijn fiets zo "Um Gebastelt" dat alles vast zit en ligt. Alleen het warme rulle zand is nog even een opgave, maar dan fietst hij  parmantig de camping op.

Op dit moment begint de bewolking al te komen en zakt de temperatuur naar een kleine 20 graden.