vrijdag 8 maart 2019

Rio Mar 12

Het gaat vandaag met het busje naar de markt in Oliva. Om 10.00 uur vertrekt deze vanaf de camping Rio Mar en slingert zich een weg langs alle campings in de omgeving.
Onderweg stappen er veel meer mensen in dan vorige jaren, het busje wordt populair. De ene heeft de schrik in de ogen en een ander sluit die liever en weer een ander zit te gapen van de spanning.
Want de weggetjes zijn smal en kronkelen door de omgeving, waar tegenliggers vaak op het allerlaatste moment zichtbaar worden.
De eerste stop in Oliva is ons geliefde koffieadres, waar een onverlaat de "dientafel" omver rijdt, met zijn karretje, en een olijfoliefles kapot valt. Dit is ook de in- uitgang van het bedienend personeel, dus moet het snel opgeruimd worden. In de ruit is Hoofd-opruimen nog te zien, die toekijkt of alles wel grondig schoon wordt.
Kleding inkopen op de markt, waarbij een mooie blauwe stretch broek wordt gescoord. "Baby makes her blue jeans talk" of een andere benaming is "Cameltoo", maar goed, "whats in a name", nietwaar. (es kijken of dit door de eindredactie komt). Dan nog wat Mercadona inkopen en de terugreis kan worden aangevangen.
Onderweg komen we nog een liftster tegen, waarvan het verhaal gaat dat ze wel weer op dezelfde plaats terug gebracht wil worden......

Terug op de camping veranderen de plannen zich andermaal, want er gaat gegeten worden "ins Garten" restaurant, in El Verger.
  Het is vandaag wereld vrouwendag, dus krijgen alle dames een glaasje Christ Birne, een perendrankje.
  Hoofd-alcoholische dranken heeft aan de geur al genoeg en bedankt voor de eer. Ik ben stoer genoeg om er een slokje van te nemen en dat slaat er ongenadig in. Zelf Gernot, die zich ook aan onze tafel meldt, is het te gortig. Want je krijgt aardig de hoogte van de Christ Birne
Gernot is bij ons aan tafel gekomen omdat bij "zijn eigen" tafel een accordeon-speler zijn best doet voor een groep Duitse verjaardag vierders. Door de 40% Berne likeur wordt het gezelschap steeds luidruchtiger. Grappig is wel, dat wij een groot aantal Slagers mee kunnen zingen. Dit omdat ze geschreven zijn door onze eigen Pierre Kartner, ook bekend onder de naam Vader Abraham.

Na het eten doen we gelijk ook maar de inkopen bij de Lidl, zodat we voor de rest van het weekeinde niet meer naar El-Verger hoeven.