zondag 10 maart 2019

Rio Mar 14

Het is prachtig weer met een heerlijk zonnetje, met soms een fris windje. Het is volop genieten, dat luieren in de zon. Van  het luieren in de zon, naar een taak als mantelzorger ligt altijd op de loer.
Misschien is ze te vaak het Engelse trapje op en af geweest, maar Hoofd-inalles krijgt dusdanig last van haar knie dat ze zich genoodzaakt ziet een plekje in de tent op te zoeken en haar taken over te dragen. Het in- en uitstappen van de camper doet pijn, dus draagt ze, overigens met alle liefde, die taken over aan mij. In de ochtend zit ze nog in de zon met een ingepakte knie en dat trekt de aandacht van onze Engelse buurvrouw.

De Engelse komt aanzetten met deze tube Ibuprofen zalf. Het blijkt dat haar man een nieuwe heup heeft gekregen, maar nog geen nieuwe knie en nog steeds pijn heeft. Hiervoor krijgt hij, om de zoveel tijd, een Cortison injectie in zijn knie. Voor de ondersteuning gebruiken ze dan deze zalf. Google wordt door Hoofd-gezondheid geraadpleegd en daar wordt vooral rust voorgeschreven. Ik weet het niet zeker, maar kan me niet aan de indruk onttrekken dat er stiekem van dit voorschrift wordt genoten. Inmiddels heeft ze de relatieve koelte in de tent weer opgezocht, want het is in de zon echt te heet. Ik hoor tevreden geluiden vanuit de tent komen.

Ik geniet ondertussen van Suzanne Schulting, die in Sofia, Wereldkampioen Shorttrack op de 1000 meter wordt. Ook wordt ze ook “nog even” Wereldkampioen Allround met een meer dan briljante inhaal manoeuvre in de superfinale.