dinsdag 12 maart 2019

Rio Mar 16

Er is enige verbetering in de knie klachten van Hoofd-zere knie te bespeuren, maar veel activiteit ontplooit ze nog niet. Dat betekent dat ik wat heen en weer pendel tussen afwas gelegenheid en camper. Ach, zo kom je ook nog eens een paar mensen tegen, nietwaar. Het is gek weer. Tenminste, als je naar de temperatuur kijkt.

Want met een azuurblauwe hemel, verwacht je dat de temperatuur navenant zal zijn, maar dat is nog niet het geval. Een frisse wind, vanuit zee verhindert het, in het begin van de ochtend, oplopen van de temperatuur. Maar het voorjaar meldt zich al wel aan en de bomen beginnen al mooi uit te botten.

  De Duitse buurman, naast Gernot, loopt een groot deel van de dag met een enorme lens op zijn fototoestel rond. Hij meldt een "Stieglitz" te hebben geschoten, maar dat gaat ons Duits en vogelkennis te boven. We komen erachter door, op internet, fotootjes te vergelijken. Het blijkt een een Distelvink of populairder gezegd een Putter te zijn

Kijk, als hij met een Hop aan komt zetten, weten we dat gelijk, want die zien we regelmatig in Benidorm.

Als de wind al te fris blijkt, wordt er verhuist naar de andere kant van de tent. Zo zit je nog lekker in de zon en compleet uit de wind. Het enige wat je dan nog kan storen is onze achterbuurman Gernot, die de hele ochtend zit te "Plauderen" (kletsen) met zijn overbuurman. Die is zich nu maar aan het verstoppen in een heel dik boek.