zaterdag 23 maart 2019

Benidorm 6

Vandaag staat in het teken van het inkopen doen bij de Nederlandse winkel. Maar alvorens we de supermarkt induiken wordt er eerst koffie gedronken in Albir.

Nu was ons tot dusver alleen een Nederlandse winkel in Albir bekend, maar vandaag gaat het naar de Costablanca-Supermarket in Alfaz del Pi. De afmetingen van deze "Nederlandse" winkel is wel een aantal keren groter als die in Albir. Het is dan ook, voor Hoofd-inkopen, even wennen waar alles te vinden is. Als de Douwe Egberts Mocca koffie wordt ontdekt, gaan er gelijk 8 pakken de kar in. Nu drinken we nog elke dag koffie op de boulevard, maar over 4 weken zijn we weer op onze eigen voorraad aangewezen.

Na een kleine pauze, voor de lunch, gaat het vanmiddag naar de Lidl in Benidorm.
Mijn witbier voorraad wordt weer aangevuld en de, op het lijstje nog niet afgevinkte, voorraad voedsel voor de komende week.

Aansluitend vereren we de enorme Carrefour met een bezoekje. Een enorme winkel waar je met gemak verdwaalt.

Ik raak helemaal onder de indruk als we gaan afrekenen. Je moet wachten voor een soort van elektronisch stopbord. Op een ander scherm verschijnt dan een kassa, die op dat moment vrij is. Het gaat hier om een enorme rij kassa's. Op de foto zijn 16 kassa nummers te bewonderen, maar aan de andere kant staan nog eens 16 kassa's.

Moe, maar voldaan, ploffen we in onze zetels bij de camper.