donderdag 14 maart 2019

Rio Mar 18

Vandaag staat in het teken van het opruimen van de voortent. De opbouw vergt, in tegenstelling tot wat de leverancier zegt, veel langer. Maar met het inpakken worden we steeds handiger. De Hazelaar begint nu hier ook uit te botten en die hebben de vervelende eigenschap om je hele camper te bedekken met een gele gloed, wat moeilijk te verwijderen is. Wegwezen dus.

De achterbuurman Gernot staat met een treurige blik over de heg te kijken. Voor hem betekent het, dat we binnenkort vertrekken en dat spijt hem. De cursus "navigatie instellen" begint bij hem zijn vruchten af te werpen en zo nu en dan komt hij met een verzoek. Zo kent hij in Polen een zogenaamde Polenmarkt, waar je ook met de camper kan staan, juist daar wil hij graag de coördinaten van. In de prospectus van die markt staan namelijk geen coördinaten.

Een paar dagen geleden staan we een tijdje met onze Engelse buren te kletsen over hun honden. De honden bepalen een groot deel van hun leven, of anders gezegd, hun leven draait om de honden. Eén van de honden is dan ook een Spaanse hond. Nu was het ons al opgevallen dat mevrouw nogal behangen is met vlinders, in al hun verschijningsvormen. Vlinder-kettingen, vlinder-blouses, vlinder-stoelhoezen et-cetera.

Terwijl we met mevrouw staan kletsen komt meneer met dit speldje aan en overhandigt ons dit. Even weten we niet wat daarop te zeggen, als mevrouw met een verklaring komt. Ze laat de binnenkant van haar pols zien, waar een grote zogenaamde "Birthmark" (wijnvlek/geboortevlek) te zien is in de vorm van een vlinder. Dat verklaart een heleboel voor ons. "Only special people" krijgen zo'n speldje, meldt meneer en wij voelen ons zeer vereerd.
Plotseling een schreeuw van Hoofd-zere knie. Al een aantal keer, alleen in het weekeinde, passeert een Delta vlieger met een motortje. Ieder keer wil ze die fotograferen, maar nu ben ik de klos. Scherp is de foto niet, maar "niet" plaatsen is voor haar geen optie.
Nog een vreemd fenomeen. Terwijl de camping heel vol staat en mensen zich op de meest kleine plekjes installeren, blijft de plek tegenover ons leeg. Ik denk dat er iets niet goed in de computer staat. Als sinds het vertrek van Mattie en Theo uit Peize is er maar één iemand geweest om op de plek maten op te nemen. Die is onmiddellijk weggestuurd door Hoofd-indeling, want zijn camper is te groot!

Waarschijnlijk dwaalt deze man nog steeds door Spanje, treurig dat hij daar niet mocht staan.