donderdag 30 juni 2022

Holzminden 39

 


Op dit moment komt het met bakken uit de hemel zetten, precies op het moment dat onze "Goslar" buurtjes hun spulletjes hebben uitgeladen en de luifel opgezet hebben.


De "visserman" achter ons, is de hele tijd bezig het water van zijn luifel af te drukken, want er komen hele kuilen met regen in te staan.

45 seconden later en een gigantisch, gezamenlijk, gevecht tegen de enorme harde wind, harde slagregen en een luifel die dreigde een eigen leven te gaan leiden, kom ik zo uit de strijd. Drijfnat, of liever gezegd, doorweekt, hangen we beiden aan de luifel.


De sunblocker komt ook niet ongeschonden uit de strijd want de pees, waarmee hij vastzit aan de luifel, is gedeeltelijk uitgescheurd. Dat is geen wonder, gezien deze haring, die het ook opgeeft in dit geweld.
 

Het water stroomt, als in de rivier, naar beneden als er mensen als verzopen katten voorbij huppelen. Ze doen hun best om tenminste nog droge voeten te houden.


Dat wij er nog genadig afkomen, blijkt wel als even later deze meneer met zijn luifel langskomt. Hij gooit hem bij het oud vuil, want 1 minuut later komt hij met lege handen weer terug.

De zon is weer terug, de doorweekte kleding zit in de droger, de buurtjes gaan socialiseren en ik neem ook maar een biertje, of twee......