zaterdag 25 juni 2022

Holzminden 34


De geschiedenis lijkt zich te herhalen, want door de hevige regen- en wind verwachtingen, halen we de luifel en sunblocker weer weg. Vanmorgen wordt het dan ook weer ernstig warm in bed.... "klagen met het brood in de mond, noemt men dat doorgaans".


Vanmorgen komt deze feestboot langs. Het lijkt mij een vrijgezellenparty, want er staat een jongeman achterop, met een trouwjurk aan. De muziek staat keihard en er wordt hevig meegezongen, zover je rappen zingen kunt noemen.
 
Al dagen heeft Hoofd-fietsroutes het plan om naar Höxter te fietsen, dan met het pontje over en aan de andere kant weer terug. Vandaag is daar geen ontkomen meer aan en terwijl de mussen dood van het dak vallen, stappen wij vanmiddag op de fiets.
Ondanks dat het warm is, geeft de rijwind een aardige verkoeling. 


In Höxter is het even kruip door, sluip door, want de hele boel ligt opengebroken in verband met de reparatie van de brug over de Weser.


 Dus gaan we gezellig met het pontje over. Dat wij niet de enigen zijn, die dat gezellig vinden, blijkt wel uit het feit dat we 3 vaarten moeten wachten, voordat wij aan de beurt zijn. Dus staan we een kwartiertje te bakken in de hete zon, maar Hoofd-zonnebrand heeft mij goed ingesmeerd, met van die vette troep.

Het moet gezegd, het is een mooie route, zo aan de andere kant van de Weser, natuurlijk tot aan Lüchtringen, want daarna is voor ons bekend terrein.