vrijdag 10 juni 2022

Holzminden 19

 Eigenlijk zijn we de hele dag al bezig om te achterhalen om welk vogeltje het nu gaat, die steeds voor onze neus aan het wormenvangen is.

Onze buurman, die nu in KroatiĆ« vakantie aan het vieren is, vertelde ons dat het om een putter zou gaan. Maar als we die erbij zoeken op Internet, lijkt dit in de verste verte niet op een putter. 

Na veel zoeken, zelfs het downloaden van een speciale vogelapp, moeten we tot de conclusie komen, dat het zich hoogstwaarschijnlijk om een plevier gaat. Ga maar niet zoeken op plevier, want er zijn wel 10 verschillende soorten. Maar die van "ons" komt het dichtste in de buurt van de goudplevier. 

Alleen heeft een goudplevier een zwarte snavel, maar die van "ons": een gele.

Gisteravond, als de zon ondergaat, komt de overkant in een prachtig licht te staan. Ik moet er een foto van maken.

Terwijl het water in de Weser toch echt stroomt, lijkt het erop alsof het compleet vlak is, waardoor de bomen in het water prachtig weerspiegelen.

Ik heb al verteld over de kar achter onze camper, waar gemaaid gras in wordt gegooid door de zogenaamde "Dauercamper", zeg maar mensen die op deze camping wonen. Vanmiddag worden we getrakteerd op een Duitse moppentapper. Hij kent  zelfs een "Hollandiese" grap. Als er nog een tweede komt, waarvan wij allebeide de clou niet snappen, ook van de eerste niet, zijn we opgelucht dat deze meneer niet een heel repertoire heeft van "Niederlandieschse witze" Wij hebben onze privacy nog een beetje vergroot, want de aanloop werd wat veel. Nu zitten we lekker anoniem achter ons windscherm en de luifel.

Vanavond gaan we weer pizza eten in Stahle, maar nu weten we hoe het werkt en hoeven we niet eerst een kwartier op bediening te wachten.