donderdag 23 juni 2022

Holzminden 32

 Ai, ai, ai, het is bloedje warm. Zelfs de wind, die normaal als lekker verfrissend briesje werkt, is nu sompig warm.

We krijgen zelfs medelijden met een grote groep meiden, die in 3 rubberboten aan komen dobberen. Ze houden hier, aan de steiger, halt om enige verfrissingen te nuttigen en een duik in het zwembad te nemen. Als ze, na een paar uur, weer willen vertrekken en hun rubberboten weer inpakken, gaan 2 mensen pontificaal en midden op de steiger hun biertje drinken. Ze gaan ook geen centimeter aan de kant om de meiden een beetje ruimte te geven om hun boot weer in het water te tillen. Er moet een begeleider aan te pas komen om de mensen, op een allervriendelijkste manier, te vragen of de meiden er even langs mogen. Ik vraag me dan af in welke parallelle wereld deze mensen leven.

Dit soort schepen zie je maar weinig op dit stuk van de Weser. Het moet qua diepgang redelijk oppassen zijn, want een diepte van 1.40 meter is werkelijk niet veel. Zeker nu ook het waterpeil rap aan het zakken is, gezien de stenen die nu boven water uitkomen en een paar dagen geleden nog diep onder water stonden.

Gisteren kon ik deze opname niet zo snel vinden, dus is hij voor vandaag en geeft een beeld van als wij onderweg zijn. Lekker in de schaduw en genieten van het uitzicht. Dit is het plekje wat Hoofd-rustplaats gister ontdekte.


En meneer de kraai zag dat het goed was!