donderdag 2 juni 2022

Holzminden 11

 Half acht, inderdaad een beetje laat, maar daar is wel een reden voor, daarover later.

Het is een dag van wachten, waarbij je, gezien de omstandigheden, het niet verwacht. Het begint vanmorgen al bij het doen van de was. Hoofd-was is er op tijd bij om een wasmachine te confisqueerden. Want een grote camping en maar 3 machines. Waarvan eentje bedoeld is om alleen hondenmanden en dito dekjes te wassen. Tenzij je het niet erg vindt als je een paar hondenharen in je onderbroek vindt. Dus twee machines voor een boel mensen. Maar, gelukkig is één "bijna" klaar, dus dat is snel geregeld. Omdat het ten strengste verboden is om de was van een ander uit de machine te halen, is het even wachten tot de eigenaar van de was zich meldt. 

Hiervoor gaat Hoofd-afwachten maar op het bankje naast de ingang van het washok zitten. Na een half uur is ze nog niet terug, dus breng ik haar maar een bakje koffie met een Jodenkoek. Pas na een uur komt de betreffende dame zich melden. Dit terwijl ze al drie keer langs is gelopen, maar kennelijk geen boodschap heeft aan de rest van de wereld. 

De lezer dezes zal denken dat het om een machine vol gaat, maar nee, bovenstaand papieren sieraden tasje, daar kan alles in.
Gelukkig heeft Hoofd-wassen het geduld van een engel, gelukkig ook voor mij.

Vanmiddag gaan we lekker fietsen, maar daarover een andere keer.


Het is vanavond Pizza avond, want we gaan naar de Pizzeria in Stahle. Toen ik het over de grote brug heb gehad, dacht ik dat deze van staal was gemaakt en daarom Stahle Ufer heet. Nu weet ik dat het de Ufer (oever) van Stahle is, die de naamdrager is en daar de brug naar is vernoemd. 

Wij gaan het "Expresso" restaurant binnen en nemen plaats aan een leeg tafeltje. Het is niet druk, want het is nog vroeg, dus zijn ze nog volop bezig met de voorbereidingen van de avond. Na een kwartiertje om ons heen te hebben gekeken, want de bediening is nog bezig en druk doende achter de bar, zegt een aardige Duitser, van het tafeltje naast ons, "U moet op een briefje schrijven wat U wil en aan de bar afgeven."


Wij zijn met stomheid geslagen, want de bediening heeft ons binnen zien komen, ons vriendelijk begroet. Helaas neemt niemand even de moeite ons op de hoogte te brengen van deze gang van zaken. Ook ons drinken en bestek dienen we zelf op te halen, wat bij mij de opmerking ontlokt: of ik hier ook voor betaald wordt.
Het biertje en de Pizza's zijn heerlijk, dus daar heeft het niet aan gelegen.