woensdag 1 juni 2022

Holzminden 10

 Het is wisselend, wat het weer betreft. Donkere wolken, afgewisseld met zonnige perioden, kenmerken deze dagen. Vandaag heb ik de Alu lichtgewicht gasfles omgeruild, want de onze was leeg. De fles had een datumaanduiding van 2020 en moet TuV gekeurd zijn. 

Dus zetten we de koelkast over op gas en wachten tot hij leeg is. Ik kan jullie lezers één voorspelling doen. Hoofd-koelkast zal en wil nooit, ik herhaal nooit weer de koelkast op gas hebben. Hondsberoerd werd ze ervan, zo vertelt ze mij en ze vertrouwt het absoluut niet. Nu komt er uit de uitstroom van de koelkast inderdaad een vervelende gas-geur als het ding op gas draait. Maar oké, het pleit is bezegeld, dus nooit weer. Trouwens, de fles die we nu hebben is gelabeld met het jaar 2032. Dus we kunnen een "tijdje" vooruit.

Het lijkt droog te blijven, dus komen de fietsen onder het kleed vandaan. Want Hoofd-routes heeft een weggetje onder de brug door ontdekt en daar zijn we nog nooit langs geweest. Nu komen we ook langs de "achterkant" van deze fabriek. Wat wij echter niet wisten is dat het een opslag betreft van agrarische producten. Het complex, wat onderdeel uitmaakt van verschillende opslag silo's, is eigendom van Rudolph Leopold  Rieke GmbH.


  Als de zon, onderweg, even de verderop liggende heuvels verlicht, maakt dit een prachtig plaatje, zo over de Weser.


Een gedenksteen voor een gestorven burger uit Altendorf. In de tijd van Napoleon wil hij geen soldaat worden en verstopt zich. Maar wordt verraden en aan een paard vastgebonden, naar de militaire rechtbank gebracht. Maar onderweg springt hij, met paard en al, vanaf de "Rode Rotsen". Hij komt onder het paard en raakt zwaar gewond en verdwijnt in Kiekenstein. Later vecht hij bij Waterloo nog tegen Napoleon. Aldus het opschrift op deze steen.


Ze hebben kennelijk hier iets met markeringen. Dit is het meest Oostelijke puntje van Nordrhein-Westfalen. Ik heb een kleinzoon die zou zeggen "nou Boeie!"


In Heinsen willen we het pontje over de Weser nemen, zodat we via de andere oever terug kunnen naar Holzminden. Maar de Pontbaas heeft vandaag een vrije dag genomen. In het café aan het haventje, horen we wel lawaai, maar het feit blijft dat we dezelfde weg terug moeten nemen. 

Zojuist krijgen we nog een enorme bui hagel over ons heen. Gelukkig nu, want vanavond gaan we naar de Pizzeria en hopen droog over te komen.