zondag 5 juni 2022

Holzminden 14


Gisteravond worden wij getroffen door dit prachte plaatje. Het is een groepje van 2 meisjes en 3 jongens in de leeftijd van rond de 15 jaar. Ze fietsen gezamenlijk door dit deel van Duitsland. Keurig in twee aparte tentjes. Hier genieten ze samen van hun colaatje en sinas en het rustgevende van het stromende water van de Weser.

Dan nog even over het de humor van "de Duitser." Het zou hen eraan ontbreken. Hier volgen twee voorbeelden, die, volgens mij, het tegendeel bewijzen.

(Verstandige fietsen hier niet met de fiets, anderen is het verboden.)

(Komt iets dichterbij, hij is korter dan jij denkt) 

 Vandaag is het bewolkt en het zonnetje heeft grote moeite er door te komen. Warm is het wel, de barometer komt op de 22 graden. Voor ons komt een grote groep "Schlauchboot" schippers aan. We hebben een mooi uitzicht op de ploeg van 14 vrouw/man in de rubberboot, maar zelfs met zovelen zien ze nog kans de steiger voorbij te dobberen, want van varen is  absoluut geen sprake.

Als het spul van een biertje zit te genieten, gaat het regenen. Jammer en sneu voor al die mensen die zich hebben verheugd op dit Pinkster weekeinde.