vrijdag 1 juli 2022

Holzminden 40

 De wonden worden gelikt, na de "kleine tornado," zo onze buurman, de harde wind van gistermiddag, noemt. 


Hoofd-naai repareert met de hand de ingescheurde Sunblocker, dus die is weer inzetbaar en het schijnt morgen nodig te zijn.

Vannacht begint het te regenen en dat houdt, lopende de dag, aan. Zo nu en dan is het even droog, maar het overgrote deel van de dag is het nat.

Als je in een tentje zit, met de nadruk op "tje", moet je creatief zijn om nog enigszins droog te blijven. Een kopje koffie aan het water wordt dan een onderneming.


Als je zo overvallen wordt door de windgoden is het niet gek, dat je iets vaker het firmament checkt op dreigingen. Dit resulteert in het ontdekken van vreemdsoortige wolken patronen, waar meteorologen ongetwijfeld een mooie naam voor hebben.


De wateroverlast is natuurlijk nog niet bij benadering het volume van dat in Oostenrijk, maar het is wel een gek idee als het water onder de camper vandaan komt en richting de Weser stroomt.


Ik wil ook nog even melding maken van deze zeer uitzonderlijke fiets. De voorvork heeft een aparte constructie en ook het zadel zweeft als het ware met een koord aan het frame. Bij navraag bij de eigenaar ontstaat er, met zijn fietsmaat, een kleine discussie, of de fiets nu Deens of Engels is.

Ja, de Pedersen is een Engelse fiets. Eind 1800 ontworpen door een uit Denemarken naar Engeland geƫmigreerde uitvinder met de naam Michael Pedersen. Ze worden tegenwoordig weer gebouwd door verschillende partijen. Er bestaan modellen met houten velgen en spatborden of bakelieten handvaten enzovoort. De eigenaar vertelt ook nog een verhaal over een bronzen bel uit 1910, maar daar kan ik geen touw aan vastknopen.