zondag 26 juni 2022

Holzminden 35

 Drukkend warm is het en het is ook nog de dag dat we verhuizen, want op onze plek moet een veel ouder echtpaar staan met een "Wohnwagen". Dat is een caravan in het Duits. Ik mag er van de Hoofd-Eindredactie niet teveel over uitweiden, dus. We mogen wel weer op de 1e plek van de "Riege" staan, of zoals een afgunstige Duitser het verwoordt, "Von der ersten Platz zu dem ersten Platz." (van de eerste plek naar een plek vooraan).

Ondanks de drukkende warmte gaan we toch nog een rondje Heinsen fietsen. "Omdat het koren nu veel rijper is" aldus Hoofd-ecologie.

Je kunt zeggen wat je wil, maar ze heeft wel gelijk. Deze enorme velden met koren geven een prachtige gele glans af, die in de zon nog mooier uitkomen en van goud lijken te zijn.


Wat we onderweg, op onze fietstochten, heel veel tegenkomen, zijn deze schuilhutten of rusthutten. Rondom de tafel is een bank gesitueerd, zodat je er met een hele groep omheen kunt zitten, of staan. Grappig is dat op deze zondag, op het tafeltje, een "stichtelijk" boekje is achter gelaten. Masch-Hutte staat er boven, wat ook kan duiden op een "Jachthut". Ach, misschien is God op jacht naar "ons".


Bij de "overzet" in Heinsen treffen we een oudere heer aan, die kennelijk als een soort begeleider van de overzetbaas fungeert. Tenminste, hij heeft allerlei stoere verhalen over wat hem allemaal wel niet is overkomen, toen hij nog overzetbaas was.


Ik heb al gememoreerd dat het een drukkend warme dag is, toch? Nou, de koeien zijn het met mij eens, want ze zoeken ook al verkoeling aan de rand van de rivier. Eén stap verder en ze gaan kopje onder.

Dat het avontuur ook vlak voor je neus kan plaatsvinden, getuigt deze foto. Een SUPer, Stand up Peddeling, heeft zijn hond meegenomen en het lijkt erop of het dier er genoeg van heeft en ieder moment een frisse duik zal nemen.

Hoofd-eindredactie zegt dat ik nu moeten stoppen, anders heb ik morgen niks......