maandag 6 juni 2022

Holzminden 15

Ik heb al verteld, dat er dagelijks kanoërs en fietsers zich op de camping melden. Soms, heel soms, kost ons dat geld. Zoals die keer dat er zich bij onze camper een aller charmantste jongeman meldt. Wij staan op het punt om een stukje te gaan fietsen, maar deze jongeman wil graag 50 cent voor de douche, want het is warm en hij zweet. Gelukkig houdt hij voldoende afstand. Het briefje van 20 wappert in zijn hand, dus kennelijk wil hij wisselen. Maar Hoofd-financiën wil dat "gedoe" niet en geeft hem de 50 cent, terwijl ik om de 2 weken een douche neem om de 50 cent uit te sparen. Overigens zien wij de jongeman niet weer terug. Die is kennelijk, na deze gratis opfrisser, weer verder gefietst.

De foto perikelen blijven mij achtervolgen, dus de bijdragen van Hoofd-fotografie blijven achterwege.

Vandaag gaan we nog even fietsen, maar nu nemen we de route omgekeerd, dus beginnen we aan de "overkant". Binnen de kortste keren zijn we bij de brug in Lüftringen. Daar steken we de Weser over en gaan we, voor de wind, weer richting Holzminden.

Voor de wind is wel een voordeel, want er staat een aardige bries. 
Diezelfde bries heeft ook een nadeel, want het windscherm krijgt het, zo nu en dan, voor de kiezen.


Dit is voor Hoofd-windscherm voldoende reden om de naden van het windscherm aan een inspectie te onderwerpen. En wat denk je.... los, dus komt de naald en het garen uit de kast en worden de naadjes weer netjes aan elkaar gezet.


De DLRG heeft het vandaag ook op de heupen, want de speedboten scheren heen en weer over het water. Als we door Lüftringen fietsen, zien we de bus ook al staan. Vanmiddag komt het hele spul weer terug. Trouwens de DLRG is wat voor Nederland de KNRM is en staat voor Deutsche Lebens-Rettungs-Geselschaft.

Het wordt iets rustiger op de camping, waardoor het Internet via Germanhotspot ook weer gaat werken.