vrijdag 3 juni 2022

Holzminden 12

Gisteravond, zeg maar midden in de nacht, want het loopt tegen twaalven, schrikken we van een enorm zwaar motorgeluid. Het blijkt van de overkant te komen. Een "halve zool" begint nu nog met het maaien van de walkant van de Weser.

Natuurlijk wordt het ontbijt buiten genuttigd, want het is warm, zeer warm. Terwijl de thermometer niet hoger komt dan 21 graden zijn we dankbaar voor het verfrissende windje. 

In de middag wandelen we nog even naar het stadje, deels om contant geld te scoren, want met je betaalkaart betalen is hier in Duitsland een ware "Crime". Gelukkig heeft Hoofd-geld meestal wel contanten op zak, anders was het al een paar keer goed mis gegaan. 

Maar na het bezoek aan "Die Deutsche Post" en dus weer een volle portemonnee, kan Hoofd-ijs zich niet meer beheersen. Op naar de Italiaan voor een portie ijs. 


Spaghetti-ijs en een coupe "mit warme Hinberen", voor minder doen we het niet.


We worden trouwens betrapt, door een Webcam op de Grote markt van Holzminden. Links, achter de boom, zit een meneer met grote hoed en een oranje polo shirt. Daarnaast zit een hoogblonde mooie dame, waarvan de schoonheid iets verloren gaat door de grote afstand van de Webcam, maar dat zijn wij dus.


Om de ingenomen calorie├źn toch nog een beetje te verbranden, maken we een wandeling door het prachtige stadje.


Hier Hoofd-fotografie in haar natuurlijke habitat, namelijk fotograferen van de gebeurtenissen om ons heen. Let ook even op de grasmaaier, die vlak lang de kant van de Weser, op zijn machientje, het gras maait.


Ze fotografeert dit groepje dames, allen met een kinderwagen, die een soort fitness oefeningen doen, maar dan achter de kinderwagen. Het is een grappig gezicht.