zaterdag 18 juni 2022

Holzminden 27

 Het loopt tegen de 40 graden in de camper, dus verhuis ik het blogschrijven maar naar buiten. Want buiten is het maar 30 graden, of daaromtrent.


Gisteravond maak ik, zoals beloofd, een foto van de lichtshow van onze buurtjes. Wat je niet kan zien, zijn de twee iets oranje gekleurde fakkels. Er lijkt een kaars in te zitten, waardoor het licht, zachtjes heen en weer beweegt. Let ook even op de groen/blauwe "gloeiwormpjes" voor de luifel. Als ik Hoofd-Lumiere erbij roep, probeert ze een wormpje van de grond te halen. Maar ook dat wordt door een lamp veroorzaakt.

Vanmorgen komen we de buurtjes tegen bij de Edeka. Ik maak hun mijn complimenten over de lichtshow en ze staan te stralen van trots. Ik denk, "dat wordt vanavond een gratis biertje." Maar de buren zijn "Sehr traurig" (heel verdrietig). Want hun werd deze plek aangewezen, terwijl hun "eigen" plekje al het hele weekeinde vrij is. Ze hebben het gevoel dat ze maar weggestopt zijn en ook nog op een "Privat Grundstuck" (prive plek) en dat geeft hun een vervelend gevoel. Ik ga er niets meer over zeggen, maar de situatie blijft, op z'n zachts gezegd, vreemd!

Het is te warm om ook maar iets te gaan ondernemen, behalve Hefe Weitzen en veel water te drinken, dus genieten we de hele dag van de gebeurtenissen voor onze neus. Zijn het niet de knapen die "illegaal" de afscheiding passeren, om vervolgens zich op de stijger in het Weser water te laten zakken en te drijven naar het zonneveld van het zwembad. Dan zijn het wel de kano's die in grote getale langskomen.


Het moest een keer gebeuren. Vanmiddag komt een heel stel, 4 kano's, aanleggen. Tenminste, dat is de bedoeling. Ze schieten hun doel, de steiger, voorbij en proberen uit alle macht weer terug te komen. Elkaars kano's worden vastgepakt, om toch vooral niet iemand af te laten drijven. Maar ja, daar rekent niet iedereen op, dus verliest een mevrouw haar evenwicht en........ kan zich nog precies op tijd vasthouden. Maar dat geldt niet voor haar hoedje. Zonder zich maar te bedenken stapt ze overboord en redt haar hoedje.


Nu ze toch al in het water ligt, versmelt het praktische met het aangename en gaat ze zwemmen. Dat vindt navolging, dus even later wordt haar voorbeeld gevolgd.


Natuurlijk kom je ook warmteleed tegen. Ik weet het, de mensen doen zich het zichzelf aan, maar toch. Deze jongeman komt aan en ploft werkelijk als een "Meelpude" in het gras. Later zien we dat hij lopend is en een karretje achter zich aansleept. Met deze temperaturen...... ik moet er niet aan denken. Kijk, op de fiets heb je nog enigszins rijwind, maar lopend.... 

Wat kun je dan blij zijn met een campertje, nietwaar?