woensdag 22 juni 2022

Holzminden 31

Vanmiddag doen we een rondje L├╝chtringen, een ritje van ongeveer 10 kilometer en dat is meer dan genoeg, want het is rond de 23 graden, warm zat dus. Onderweg vindt Hoofd-route een mooi plekje, halverwege bij L├╝chtringen, om een paar opnames te maken. Het bankje in de schaduw en een heel rustig pad, vlak langs het water. Het is de afgelopen dagen te mooi weer om de filmpjes te editen, maar ooit...


 Als we terugkomen, maak ik nog even een foto van onze mooie plek, ver weg van de "Riege" langs de Weser. Helemaal rechts, voorbij de bocht naar boven, "wonen" wij nu al meer dan een maand. Op zonnige dagen worden we gewekt door het kwetteren van de vogels, om even later over te gaan in het kwetteren van kindertjes in het zwembad.

 

De schilderingen aan de buitenkant, van de toiletten en wasruimtes  heb ik al eens laten zien, maar de binnenkanten zijn ook prachtig beschilderd
Er is vast een creatieve geest te gast geweest die dit op zijn of haar geweten heeft. Gek eigenlijk, het was ons nog niet eerder opgevallen, omdat de deuren altijd opengeslagen staan. Maar nu zijn ze voor de eeuwigheid vastgelegd.

De fietstocht in beeld, waarbij onderaan de slinger te zien is waar Hoofd-plekjes het bankje ontdekte. Over de Weser en met een slinger onder de brug door. De heenweg is een stuk langer, omdat we daar de Weser helemaal volgen.


Terwijl ik de blog zit te tikken, struint Hoofd-kiekjes door haar telefoon en vindt nog een opname, "uit den ouden doosch" van deze omgeving. 

Tja, eigenlijk verandert er in de jaren ook niet veel!