dinsdag 31 mei 2022

Holzminden 9

 Nog net voordat de regen losbarst, maken wij de plaatselijk kledingwinkels, in het stadje, nog even onveilig.

Vandaag gaan we wandelend en ontdekken daardoor, dat aan de voet van de Stahler Ufer brug een verkeersoefenterrein voor de jeugd is. Meneer de politie agent laat de kinderen bij hem stoppen, door middel van een stopbord, om ze vervolgens verdere instructies te geven.

Je kunt onder deze omstandigheden maar beter onderwijzer zijn en heerlijk genietend in het zonnetje wachten tot de happening is afgelopen.

Na één kledingwinkel is het de hoogste tijd voor een espresso en een cappuccino. Naast het terras staat een groot bord, met daarop alle versnaperingen. Hoofd-verwennerij kan de verleiding niet weerstaan en bestelt 2 Apfelstrüdel, met alles erop en eraan. Dat wil wil zeggen, een enorme Apfelstrüdel met een bol ijs en een enorme klodder slagroom. Het is een hele hap, maar we slaan ons er manmoedig doorheen. 

De fiets, die je overigens rustig in het voetgangersgebied mag gebruiken, mits je " Schrittempo" (stapvoets) rijdt, wordt hier gebruikt om aan te geven dat je energie kan besparen als je gaat fietsen. "Energy sparen, Farhrrad fahren." Ik kan er niks aan doen, maar altijd weer komen bij mij de grappen over fietsen naar boven, als ik in Duitsland ben.

Holzminden heeft een prachtige binnenstad, zoals hier, maar heeft ook heel veel zogenaamde "Vakwerkhuizen"
Holzminden ligt in de Duitse deelstaat Nedersaksen en is een zelfstandige gemeente.


Op dit kaartje is te zien dat de Weser de natuurlijke grens vormt tussen de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.


De dikke tralies in dit gebouw geven al een beetje aan, dat hier "iets te halen" valt. Nou dat klopt wel, want het is de Staatsbank. Ik sta, terwijl Hoofd-kleding zich in de zoveelste kledingwinkel "vernuvert", te studeren op de afbeeldingen op het gebouw.
Ik kom tot, boven van links naar rechts, Timmerman, Schrijver en Zeeman. Onder (midden) Landbouwer en Kuiper, (iemand die houten tonnen maakt). Beneden links kan ik niet thuisbrengen.
Misschien zit er onder jullie een heldere geest, die dit raadsel kan oplossen.