zondag 31 maart 2024

Rio-Mar 11

Zo langzamerhand vertrekken de Spanjaarden van de camping. Voor de meesten is de Semana Santa bijna voorbij en dit betekent dat er morgen weer gewerkt moet worden. Ook de kinderen moeten weer naar school. Het is dit jaar, hier op de camping, met een serene rust verlopen. Normaal, zeker als het beter weer, lees warmer, de avonden uitbundig gevierd worden. Dit jaar is het frisjes, dus blijven de meesten lekker binnen in hun respectievelijke camping onderkomen.

Natuurlijk worden er wel pogingen ondernomen om buiten te eten en te drinken. Vooral dat laatste, maar dit gaat niet door tot midden in de nacht, of later.

Het blijft natuurlijk sneu voor de kinderen, die zich nu moeten vermaken in of op de weinig droge plekjes op de camping. Want het is ook nog eens regenachtig, reken daar een straffe wind bij en je voelt bijna de huidige omstandigheden, jammer.

Als de zon dan weer eventjes door het wolkendek piept, ziet het er onmiddellijk weer vriendelijker uit.

Zeker als je die vriendelijkheid zelf gaat opzoeken, zoals hier vlak voor de receptie waar ze bakken met Spaanse Margrieten hebben neergezet.


Gisteravond zien we door de Ring camera een zeer apart wolken fenomeen in de straat. Het is een soort Noorderlicht, maar dan in Groningen. Zeer apart.