maandag 1 april 2024

Rio-Mar 12

Het is vreemd weer! Het ene moment, als de zon achter de wolken zit, is het fris en komt het kwik niet verder dan 15 graden. Het waait en dat maakt het dan, ronduit gezegd, onaangenaam. We besluiten maar even een "eindje" te gaan wandelen.

We slaan eigenlijk een weggetje te vroeg, dan de bedoeling is, in en belanden op een vreemdsoortig pad aan de andere zijde van de rivier de Mollinel. We passeren allemaal steigertjes, die waarschijnlijk bedoeld zijn om te vissen. Het gat is kennelijk voor het neerhangen van het net voor de gevangen vis. De steigertjes zijn allemaal genummerd, die corresponderen met de huisjes, die her en der verspreid staan.

Het mag dan wel 2e paasdag zijn, maar ik wil wedden dat niemand een nest met sinaasappels zal vinden, wij wel! Wie of wat dit uit moet broeden is mij nog onduidelijk, maar ik zoek het uit!

Ik hoop dat dit een tweede huis is en er een tweede auto voorhanden is, anders wordt het lastig forenzen, gezien de staat van dit voertuig.

Mensen zijn overigens sowieso geneigd om hun ongebruikte spullen achter te laten en niet zo'n klein beetje ook.

Zo ziet de Spaanse wereld er overigens, oppervlakkig gezien, nog best wel mooi uit, maar....


als je je dan omdraait, is het verval duidelijk aanwezig. Ooit moet dit toch een romantische plek voor mensen zijn geweest. 


Pal naast een bewoond huis, staat deze overvolle boom met mandarijnen. Je zou denken dat de smaak van deze soort niet echt aanlokkelijk zal zijn, anders zouden ze wel geplukt zijn.