zondag 17 maart 2024

Benidorm 25

 

De Bougainvillea begint al aardig in bloei te raken bij de uitrit van de camping. Daar zal volgende week in Oliva nog wel veel meer van te zien zijn.

Ali gaat vanmorgen in haar eentje de markt over. Volgens mij vinden de dames dat een stuk prettiger dan een lamlendige man achter zich aan, of erger nog, veel te snel vooruit lopend, zonder dat de dame in kwestie rustig de tijd kan nemen rond te kijken.

De foto's van de markt zijn dan ook van haar. Hier de fabricage van de Spaanse lekkernij Churros. Het zijn gefrituurde deegwaren, die ontzettend vet zijn, volgens Ali, met als gevolg dat wij het nog nooit geproefd hebben. Maar ondanks dat, staat er bij deze kraam een enorme rij wachtenden op een portie.

Ook iets wat vandaag ook aan mijn neus voorbij gaat zijn deze lekkernijen, want hoe ik haar inkopen aan het checken ben, niets van dit alles.


Dan nog even over St Patricksday. Bovenstaande foto is het enige teken van het vieren van deze dag: een stel dat op vervoer staat te wachten aan de ingang van de camping.

"Patricius, beter bekend als St. Patrick, zag het als zijn missie om het heidense Ierland te bekeren tot het christendom en werd vanwege zijn inspanningen heilig verklaard. Op 17 maart, zijn sterfdag, wordt hij tegenwoordig nog steeds geƫerd."

Als je hier in Benidorm rondloopt en de Ieren zich zien gedragen, heb ik het idee dat de missie van Patricius enigszins is mislukt. Misschien dat daarom, door de Ieren zijn sterfdag wordt gevierd?


Suzanne Schulting, vlak voordat ze wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze werd in de finale van de 1000 meter de boarding ingereden door de Belgische Hanna de Smet. Er volgen in het Rotterdamse Ahoy nog de vrouwen- en mannen relay, maar of ik durf te kijken.....


Dames GOUD!!!!  (zonder Suzanne Schulting.) 

De heren gaan erbij liggen.