zaterdag 2 maart 2024

Benidorm 10


Gisteren treffen we Ria en Piet bij "Den Belg," maar omdat ze vrienden mee hebben, maken we voor vandaag een afspraak.

Vanmorgen is het dus koffie drinken bij Café Paris, bij de rotonde, met Ria en Piet.


Het is even een tippel van een half uur, maar dan zit je wel heerlijk in de zon en van de koffie te genieten en bij te praten. Ria en Piet hebben een paar jaar geleden volledig in Spanje gewoond, maar door de gezondheid van Ria bleek het toch verstandiger om weer terug naar Nederland te gaan. Nu huren ze voor een half jaar een appartement. Vanaf november hebben ze prachtig weer gehad. Dus ook nu is het genieten van het mooie weer in plaats van het regenachtige Nederland. Het was weer ouderwets gezellig.

De gezelligheid krijgt even een knauw als ik mijn tweede kopje koffie in een theeglas krijg. Ik vraag de bediening wat hier de bedoeling van is. "To many people," tja het arme kind staat ook in haar eentje de hele toko te bedienen. Ze biedt nog wel haar excuses aan, maar ik vind het niet kunnen voor een theeglas koffie voor €2,50. Spanje veranderd heel langzaam in de Nederlandse mentaliteit.

Oh, ik moet nog even iets kwijt in verband met de hobby.

Ik maak verbinding met Antartica en dat is heel bijzonder, want daar zitten bijna nooit zendamateurs.

Davis is het meest zuidelijke Australische Antarctische station.  Het ligt in de buurt van de Vestfold Hills, aan de Ingrid Christensen-kust van Princess Elizabeth Land.  Het station ligt ongeveer 20 km van de rand van de continentale ijskap. Ik met mijn 20 watt(jes) ja, ja, ik ben zo trots als een "aap met zeven.........."

Over een uurtje 16.00 uur gaat de eerste race in het Formule 1 circus van start. Spannend!