zaterdag 16 maart 2024

Benidorm 24

 

De Benidorm Fallas waren vorige week al begonnen met de Josephine-festiviteiten, maar dit weekend valt er veel te zien, maar ook te horen. Vanmorgen om half zes, ja U leest het goed, 5.30 u in de vroege ochtend worden we gewekt door een enorm vuurwerk. Later op de dag horen we dat dit ook wel eens vanuit een andere stad in de buurt kan zijn geweest. Tijdens deze dagen is Benidorm gevuld met kastelen, mascletás en monumenten en komen de kruitdampen en knallen je tegemoet. Dit samen met geuren van bloemen en met muziek van diverse bands.

We drinken koffie bij La Bahia, waar Riky en Theo al zitten. Theo wil nog wat technische zaken bespreken en er moet nog even een schakelklok ingesteld worden.

Vanaf het openstaande raam klinkt buiten het klagende geluid van een vreemd gestemde klarinet, begeleid door een trommel. In klederdracht gehulde dames delen snoepgoed uit, dat ze in hun mandje meedragen.

Het is drukker dan normaal in Benidorm, wat zeker ook te maken heeft met St Patricks day opgeteld met de Fallas feesten. Ook het strand is druk bezet, want het loopt al naar de 21 graden. 

Met de komende drukte in het vooruitzicht, heeft de gemeente Benidorm nieuwe regels én boetes voor de stranden aangekondigd.

Zo mag men tussen middernacht en 07.00 uur ‘s morgens niet slapen op het strand. Dit kan een boete tot €1200 opleveren. Een andere, veel voorkomende, ergernis is het in alle vroegte reserveren van een plek vooraan het strand met een stoeltje of handdoek. (Misschien een tip voor Turkse hotels?)  Dit kan nu beboet worden met €150.

Roken is ook op het strand verboden en kan je €2000 kosten evenals een gezellige barbecue of vuurtje: €3000. Seks op het strand kost €750. Kijk, ik denk dan bij dat laatste, "dan moet ze wel heel mooi zijn!" Of bedoelen ze daar ook een boete mee?

Even later komen we de Fallas-dames, met hun gevolg, weer tegen. Ik kan een fotootje maken, waarbij de klarinet nog net in beeld komt.

Bij het maken van deze blog hoor ik, op de achtergrond, de shorttrackers, voor een deel, de mist ingaan. Zeker Suzanne Schulting heeft niet veel geluk bij haar ritten, of is ze stom bezig? Gelukkig heb ik er niet zoveel verstand van.