maandag 4 maart 2024

Benidorm 12

Het plan is om vandaag koffie te gaan drinken bij De Blauwe Walvis om daarna bij Veracruz boodschappen te gaan doen. Maar als we om 9 uur klaar zitten en elkaar een beetje zitten aan te kijken, gaan we onmiddellijk. Weliswaar op de fiets, maar deze keer gaat het een andere kant langs, omdat een groot deel van Benidorm eenrichtingverkeer is geworden. Ali heeft er zin in en ik kan haar nauwelijks bijhouden. Het lijkt erop, dat ze dit iedere dag doet en laveert met een bloedgang door het toch wel drukke Benidorm verkeer. Adembenemend.


Veracruz is het afgelopen jaar, toen we hier waren, helemaal onder handen genomen en schijnt nu veel ruimer opgezet te zijn. In de Nederlandse enclave wordt nog steeds gesproken van de "Nederlandse winkel." Je kunt een winkel ruimer opzetten, maar als je er dan ook meer in probeert te proppen blijft het allemaal maar een krap gedoetje. Komt bij dat ze met z'n tienen de vakken aan het bijvullen zijn. Met als resultaat, gangpaden vol met karren met producten en niet te vergeten kartonnen dozen. Je kunt er letterlijk je kont niet keren. Maar uiteindelijk hebben we alles bij elkaar en is het alleen nog maar afrekenen bij de kassa. Nou daar is niks veranderd, want je kunt je spullen amper kwijt. Kortom, de volgende keer gaat het weer naar Albir!

Als we weer buiten komen waaien we bijkans uit onze respectievelijke pantalons. Zo'n harde wind hebben we op de boulevard nog niet meegemaakt. Het strand is dan ook leeg, maar ondanks dat zit er toch een strandwacht de zaak te bewaken onder een gele vlag. Een leuk weetje: de twee appartementen gebouwen links achteraan op de foto staan genomineerd om weer afgebroken te worden. Reden, ze staan te dicht op de oever. Dit speelt al jaren, maar het is en blijft Spanje natuurlijk.

Met deze harde rukwinden, is er ook maar weinig animo, zeg maar geen, voor het surfen, want de golfen zijn ook aardig hoog.

Met deze wind en nog een beetje zon is het verleidelijk om nog even een paar wassen te draaien en daar is Ali niet de enige in.


Ikzelf beland in een enorme studie dip wat alles te maken heeft met de bovenstaande theorieën. Het gaat om het uitrekenen van spoelen, condensatoren, golflengtes en resonantie frequenties. Ik kom er letterlijk in om haal bij een test alles door elkaar. Misschien ben ik hiervoor wel te oud.


Gelukkig heeft mijn lieve zoon een, voor het examen, benodigde calculator gekocht en naar mij opgestuurd, want deze is in Spanje niet te krijgen. Het is de Casio FX-82-NL. Hopelijk wordt het daar iets beter van, in ieder geval mentaal.