vrijdag 4 maart 2022

Rio Mar 9

 


Ik heb het al voorspeld, regen, regen en nog eens regen. Het begint vannacht al en het houdt maar niet op.

Onze Duitse buren zijn vanmorgen vroeg vertrokken en ons uitzicht wordt daarmee een stuk ruimer. Nu maar hopen dat dit nog een tijdje duurt. Op dit moment komen er 2 giganten de camping oprijden, met daarachter, één met een auto en de tweede met een buggy.
Eigenlijk moest er een maximum aan lengte voorgeschreven worden, op dit soort kleine campings.


De vlaggen op de receptie staan strak van de harde wind, die nu vanuit zee komt en daar komt niks geen goeds vandaan, aldus de voorspellingen. Geïsoleerde Polaire lucht, dat is de kreet die ons bereikt, wat dat ook moge betekenen. In ieder geval geen luchtsoort die uit de poolgebieden komt, want dat heet arctische lucht.


In een korte droge periode kan Hoofd-fotografie het niet laten om nog even een kijkje op het strand te nemen.


Als het weer begint te regenen, gaat Netflix opnieuw aan en genieten we van de zoveelste aflevering van "Queen of the South" een heftige serie over de cocaïnehandel in Mexico en de Verenigde Staten.

Intussen worstelen de Fransen met hun uit de kluiten gewassen campertjes met hun auto's, want die moeten ook nog een plekje vinden. Ze hebben in ieder geval veel bekijks, maar belachelijk blijft het.


Nog even een lief beeld van een musje, dat tussen de buien door een plekje op een antennedraad vindt. Antenne draden lopen hier her en der door de heggen, allemaal aangesloten op satelliet schotels hoog in de bomen. Overigens zijn die allemaal uitgericht op de Astra 1, dus kennelijk bedoelt voor de Duitsers.

Ik zie dat Hoofd-verslaggeving zich richting de Fransen begeeft. Hopelijk met leuke foto's en sappige verhalen, daarover morgen dan meer!