woensdag 23 maart 2022

Noorbeek 8

 


Ik had niet zo hard moeten roepen over de "Ventjes" een paar Blogs terug. Wat als straf zijn we nu omringd door de zogenaamde "schuifdeurcampers". Op zich niet zo heel erg, maar dit soort mensen is doorgaans van het actieve soort. 's Avonds zitten ze tot laat buiten, wat niet betekent dat ze des ochtends lang uitslapen. Nee, heel vroeg, voor ons doen dan, is er al activiteit te bespeuren in deze krappe reis onderkomens. Nu is onderkomen ook wel weer een te groot woord, want veel ruimte hebben deze mensen niet. Zo moet er voor de nachtrust een ombouw van het interieur plaatsvinden, voordat ze zich in horizontale positie kunnen begeven en in de vroege ochtend moet dit weer teruggebouwd worden. Toch moet ik enig meelij tonen voor deze mensen, want het is in de nacht, hier boven op de bult, aardig fris om niet te zeggen dat het om het vriespunt draait. Dan moet je jezelf maar warm zien te houden achter dat dunne tentdoekje. Het grappige is dat de voertuigen, die hier staan, allemaal in Corona tijd zijn aangeschaft. Dit kun je zien aan de hand van het kenteken. Veelal zijn ze geïmporteerd omdat de prijzen, in die periode, in Nederland uit de pan zijn gerezen. Maar oké, als ze maar plezier hebben, nietwaar.


Was het niet de warmte die ons vertelde dat de lente is aangebroken, ook de vlinders laten duidelijk merken dat ook zij er weer zin in hebben. Vandaag worden we bezocht door een paartje "dagpauwoog" vlinders die overduidelijk met een soort paring ritueel bezig zijn. Het gekke is, dat ze op de grond nauwelijks bij elkaar in de buurt komen. Vandaar twee aparte foto's. Maar in de lucht begint hun liefde ontegenzeggelijk met grote passie duidelijk te worden.

Ik zit nog even door de foto's van gisteren te bladeren en het valt mij op dat hier en daar de bordjes in de Arriva bussen enige discrepantie vertonen. Zo ontdek ik het bordje (rechts) en de streep (links). Wie nu de fout heeft gemaakt zal een diepgaand onderzoek duidelijk moeten maken. Of één, of twee, van de medewerkers is kleurenblind. 


Dan nog even het weer, van het door ons ontvluchte Oliva in Spanje. Voor de komende week zijn de verwachtingen bar slecht. Wij kunnen dus wel spreken van een goede keuze.

Maaarrrrr.... komende week wordt het ook in Nederland ietsje frisser en wel 10 graden, want er nadert een koude-bubbel vanuit het Noorden.