zondag 27 maart 2022

Noorbeek 12

 Een uur later op bed, of was het nu een uur eerder.... ach wat maakt het uit, we zijn op de "normale" tijd wakker, dus kennelijk blijft bij ons de zogenaamde "jetlag" achterwege.


Als we de gordijntjes open doen, is dit ons uitzicht van vanmorgen. Er ligt een dikke mist over het dal van Noorbeek. Het is ook fris buiten, de thermometer tikt de 6 graden aan.


We krijgen meelij met de mensen die in hun tentje de nacht hebben doorgebracht, ook al is het "hoog en droog", fris blijft het. Ja, je moet wel een goede slaapzak hebben, meldt de Belgische jongeman. Ik loop er gisteren even naartoe om te vragen of ik een foto mag nemen, omdat ik het nog altijd een heel mooi en avontuurlijk beeld vind, zo'n tent op het dak van een auto. 


Het ontbijt en de lunch wordt opgeluisterd door deze "trommelkoek". Maar als ik ernaar vraag bij het bakkertje, heeft ze geen idee wat ik bedoel. Tja, je komt uit het Noorden en dan blijven bepaalde woorden hangen nietwaar. Want de Friese Boffert of Poffert, wordt ook wel trommelkoek genoemd. Het heet "vruchtenbrood" en houdt het midden tussen een brood en een cake. Het doet ons sterk denken aan een paddenstoel. 


Vanmiddag wil Hoofd-beweging nog wel even een wandelingetje maken. Dus gaan we op pad. Alleen kiezen we voor een avontuurlijk pad, wat nergens toe leidt! Dus keren we noodgedwongen weer op onze schreden terug. Uiteindelijk vinden we het bewegwijzerde voetpad.


Nu werd het paadje, steeds smaller tot er geen paadje meer was, dat had al een teken moeten zijn.

Hoe ik deze opname van het scherm maak, is mij een wonder, maar het is gelukt. Toch maar eens de gebruikshandleiding lezen.


Normaal kan ik een kaartje laten zien, van deze vreemde route die we lopen. Nu moet ik het noodgedwongen bij de kille cijfers houden.


Aan het eind van deze wandeling komen wij erachter, dat we een deel van de Wijngaarden wandeling Noorbeek hebben gelopen, toch handig om te weten, nietwaar?