donderdag 10 maart 2022

Rio Mar 15

Het was gisteren een prachtige dag, weliswaar fris, maar de zon schijnt en het is rond de 16 graden in de schaduw. 

Rust en genieten van de zon is ons deel, zou je denken........


Maar de ASCI boeken komen op tafel en dat betekent dat er routes gepland gaan worden, aan de hand van campings die open zijn. Wel, in Frankrijk is bijna niets nog open. Frankrijk, Frankrijk, zul je zeggen? Diezelfde reactie heb ik ook en moet er even aan wennen.

Maar de kogel is nu daadwerkelijk door de kerk, we gaan weer richting Noorden..... 
Er spelen een aantal zaken. Allereerst dien ik mij, voor verschillende onderzoeken, in April in het ziekenhuis te melden. Ik heb al een aantal afspraken kunnen verschuiven en ik moet zeggen dat het Martiniziekenhuis hier heel soepel mee omgaat. Maar natuurlijk komt, ook aan hun souplesse een einde, zo schat ik in. 
Dan is er de factor weersverwachtingen. Zo het zich nu laat aanzien, is het de komende week een natte boel en valt er de hele week regen. Nu is een paar dagen regen niet zo'n groot probleem, maar een hele week.....?
Dan heeft Hoofd-reizen ook nog eens een onbestemd, of zoals de Duitsers het noemen "Unheimisch" gevoel, over de situatie in Oekraïne, kortom... we gaan.....

Dat betekent voor vandaag dat er opgeruimd en ingepakt gaat worden.


Ons mooie tentje, waar de tafel en stoelen 's nachts in gestald worden, heeft de geest gegeven. Dat wil zeggen, dat één opvouwbare en buigzame stang is geknapt. Het is hetzelfde spul als een vishengel, dus het is uitkijken bij het vastpakken. Je heb zo een splinter in je hand. Ook was de tent bovenop gescheurd, dus maanden zon kunnen ze niet zo goed tegen. Één stang bewaren we, want hoogstwaarschijnlijk komt er eenzelfde tent terug en dan hebben we een reserve stang.  


Het tentje verdwijnt dan ook in de container en vannacht, zo rond twaalf uur, horen we de vuilniswagen de container ophalen en zullen we nog wel een traantje plengen. ;-) (oh dit is heel ouderwets)


Er ontstaat echter een gigantisch probleem. Wij volgen al twee seizoenen de serie "Line off Duty" op RTL 8 en vanavond begint seizoen 3 , maaarrr, zonder externe satellietschotel, hebben we op dit plekje geen tv ontvangst. Maar met veel draaien en keren kan ik de camper zo plaatsen dat we nog net, tussen de bladeren door, ontvangst hebben. 

Soms is camperen echt werken, neem dat van mij aan.