zaterdag 26 maart 2022

Noorbeek 11

 Na het ontbijt en de koffie, met uiteraard een stuk appeltaart, komen de fietsen onder het kleed vandaan.


Want vandaag staat de bovenstaande knooppunten fietsroute op de rol. Ik hoor jullie al denken, 13.2 km, dat zal um de kop ook niet kosten, wel? Vergeet niet, we zitten hier in het Zuidelijkste puntje van Limburg en de klimmetjes zijn hier niet "voor den poes". Het is niet voor niks dat het hier wemelt van de "kromme sturen", die je links en rechts om de oren vliegen. Behalve,.... bergopwaarts, want als wij ons Flyer fietsje op de hoogste ondersteuning zetten en het verzet niet te groot kiezen, peddelen we het spul, tot hun grote ergernis, rustig voorbij!

Maar oké, terug naar het verhaal. We zijn zo'n 3 km onderweg en rijden door het dorpje Banholt, als ik aan de rechterkant van de Mheerderweg het volgende zie.


Nu is Hoofd-haar al een paar dagen aan het jeremiëren dat "haar haar voor haar ogen hangt" en daar ben ik nu wel klaar mee. Ze rijdt, zoals ik gewend ben, een eind voorop, dus een harde schreeuw is noodzakelijk om haar terug te roepen. Ik zie verschillende gordijnen aan de kant geschoven worden, maar ik bereik mijn doel.

Even later zit ze, links in de spiegel, helemaal gelukkig te wezen op de kappersstoel en volgt er een uitgebreid overleg over hoe het precies geknipt moet worden. Ietje meer rechts wordt een jongeman een modern, dus opgeschoren kapsel aangemeten. Dus als ik ook aan de beurt ben, vraag ik eerst of de kapster ook andere kapsels op haar repertoire heeft staan! Dat is het geval....

Het zijn een beetje slechte selfies, omdat jezelf van opzij fotograferen niet meevalt, maar de noodzaak van een kappersbezoek wordt hiermee wel duidelijk. En nee, nu niet opmerkingen maken over wanneer het wordt afgemaakt, de kapster heeft uitstekend werk gedaan en ik word tenminste niet meer verward met Piet van Dijken of vergeleken met Catweazle. Voor de jongeren onder ons, Catweazle was een kinderprogramma rond 1970. 

De resterende 10 kilometer maken we uiteraard af, want het Zuid-Limburgse landschap is oogverblindend mooi en sterk spier verzurend.